Γκάμπριελ: Η λιτότητα της Μέρκελ οδήγησε στην άνοδο της Λεπέν

Γκάμπριελ: Η λιτότητα της Μέρκελ οδήγησε στην άνοδο της Λεπέν

«Η σκληρή λιτότητα στην οποία επέμεινε η γερμανική κεντροδεξιά υπό την Άνγκελα Μέρκελ βοήθησε την άνοδο των ποσοστών της γαλλικής Ακροδεξιάς υπό την Μαρίν Λεπέν», τόνισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, υπουργός Οικονομίας της χώρας και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD) μοιράζεται την εξουσία με το κυρίαρχο κεντροδεξιό μπλοκ της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης/Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) υπό την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξαπέλυσε επίθεση κατά των χειρισμών της καγκελαρίου στο ζήτημα της κρίσης στην Ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια.

«Πάντα προειδοποιούσα την Άγκελα Μέρκελ ενάντια στην προσπάθεια να επιβληθεί η πολιτική λιτότητας στη Γαλλία», καθώς ήδη προ διετίας ήταν φανερή η άνοδος του Εθνικού Μετώπου (FN) της Μαρί Λεπέν, πρόσθεσε.

«Εάν οι Χριστιανοδημοκράτες μας είχαν ακούσει, η κ. Λεπέν δεν θα είχε φθάσει τόσο μακριά», τόνισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, μιλώντας στο συνέδριο του SPD, στο Βερολίνο.

Ακόμα, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπογράμμισε ότι η γερμανική κεντροδεξιά θα έπρεπε να είχε ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον σύμμαχό της στη Γαλλία, Νικολά Σαρκοζί, να σχηματίσει μέτωπο με τους Σοσιαλιστές στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

«Είναι ντροπή για τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς – και για το γερμανικό CDU – που επιτρέπει κάτι τέτοιο», σημείωσε ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

«Αυτά τα κινήματα. Αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για όλα όσα υπερασπιζόμαστε και αντιπροσωπεύουμε», είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, αναφερόμενος στην Άκρα Δεξιά.

«Ας αντιταχθούμε αποφασιστικά σε αυτούς τους εχθρούς της Ευρώπης και σε αυτές τις ιδέες κατά της ελευθερίας. Αυτό είναι το πρώτο καθήκον των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών», κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...