Γ.Γαρδικιώτης: Η απόφαση του Λιμενάρχη θα κλείσει την πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου. Βίντεο.

-Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. 

-Αποκλειστική συνέντευξη  του πρόεδρου των Πλοιάρχων Γιάννη Γαρδικιώτη

– Ζητάμε ένα υγιή ανταγωνισμό- Από την γραμμή βγάζουν το ψωμί του 80 οικογένειες

– Τα ferry boat δέχονται πόλεμο. 

Ο πρόεδρος των Πλοιάρχων της γραμμής Ρίου Αντιρρίου μίλησε στην κάμερα του Nafpaktia news.gr και ανέδειξε το πρόβλημα που απασχολεί την τελευταία περίοδο ναυτεργάτες – πλοιοκτήτες αλλά και τους κατοίκους. Ο πρόεδρος των πλοιάρχων Γιάννης Γαρδικιώτης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί από το 2004 μέχρι και σήμερα και κατήγγειλε πώς η χωρίς λόγο επαναλειτουργία των πλαστιγγών ζύγισης το μόνο που θα δημιουργήσει είναι να κάνει ασύμφορη την διέλευση μέσω των ferry boat αυξάνοντας το κόστος και ουσιαστικά να οδηγήσει τους πλοιοκτήτες να πάρουν τα πλοία τους από την γραμμή.

 Ο κ. Γαρδικιώτης τόνισε πως κανένας πλοίαρχος δεν θα βάλει σε κίνδυνο το πλήρωμα, το πλοίου και του επιβάτες  διακινδυνεύοντας να υπερφορτώσει το πλοίο του για 25 Ευρώ που στοιχίζει σήμερα η διέλευση. Κατήγγειλε πως αυτός ο τρόπος δεν δούλεψε ποτέ όπως θα έπρεπε και πως καμία νταλίκα δεν έμεινε χωρίς να περάσει  κατά το παρελθόν από την γραμμή αν και ήταν υπέρβαρη . Ο κίνδυνος επισήμανε είναι  οι νταλίκες να έχουν το σωστό φορτίο όταν βρίσκονται στο δρόμο και όχι όταν μπαίνουν στο καράβι .

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις συνταξιούχων ναυτικών της γραμμής που έζησαν την περίοδο που οι  πλάστιγγες λειτουργούσαν.  Σε δηλώσεις τους στη κάμερα του Nafpaktia news.gr έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν τελικά αυτό γίνει πράξη θα στείλει  στο δρόμο 80 οικογένειες ναυτικών που βγάζουν   σήμερα το ψωμί τους από την γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και σίγουρα κάτοικοι και ναυτικοί θα αντιδράσουν έντονα αν η απόφαση του Λιμενάρχη εκτελεστεί.Να σημειώσουμε πως η επαναφορά των πλάστιγγων είναι νόμος του κράτους και δεν πρόκειται για παράνομη πράξη από πλευράς του Λιμενάρχη , όμως στο Ρίο Αντίρριο είχε πάψει να τηρείται  από το 2006 και ξαφνικά μετά από εννέα χρόνια επανέρχεται.

Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να δούν ξανά το θέμα;;;;

Δείτε το βίντεο με τις αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Γαρδικιώτη:

Δηλώσεις κατοίκων:

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμείς με τα ΙΧ που περνάμε για μειώσουμε το κόστος, λόγω της τιμής της γέφυρας; Θα είμαστε κοντά σας σ’ συτό τον αγώνα , αν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...