Γ. Δραγασάκης: Ανάγκη νέου μοντέλου συνεργασίας, κράτους και αγοράς

Γιάννης Δραγασάκης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ.ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ – Β. ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ – ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΕΝΟΨΕΙ ΔΕΘ!

Οι τρεις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη,  ενόψει ΔΕΘ.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν στη Μμε επιχειρηματικότητα και στη νησιωτικότητα, της οποίας την κύρια ευθύνη έχει αναλάβει η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό,  ο Βασίλης  Κορκίδης παρουσίασε στον Αντπρόερο της κυβέρνησης, τις προτάσεις της ΕΣΕΕ, που αφορούν στη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού  «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, σε μία  βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και την ανάγκη υπογραφής μίας νέας συμφωνίας για την απασχόληση μεταξύ κοινωνικών εταίρων και Κυβέρνησης, η οποία να διέπεται από την αρχή της «επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας.

Από την ΕΣΕΕ τονίστηκε η μεγάλη σημασία που αποδίδει στην αποδοχή αυτών των τριών προτάσεων τις οποίες και θεωρεί κρίσιμες για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εν συνεχεία παρουσίασε τις προτάσεις του για τη «νησιωτικότητα» δίνοντας έμφαση σε δύο σημεία:

 

  1. Τη δυνατότητα υλοποίησης στην πράξη του «μεταφορικού ισοδύναμου»
  2. Την αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και σκαφών.

Μάλιστα για το τελευταίο ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως παράγων τόνωσης της «ναυπηγοεπισκευής», έτσι ώστε η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά να στραφεί και σε πιο παραγωγικές δράσεις πέραν των τουριστικών. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη δράση που έχει αναλάβει το ΕΒΕΠ για την πιστοποίηση επαγγελμάτων που χάνονται – μεταξύ αυτών είναι και επαγγέλματα που σχετίζονται με τη «ναυπηγοεπισκευή».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης, αφού άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ΕΣΕΕ, δήλωσε τη στήριξή του στις ρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για οικονομική δραστηριότητα και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε μικρομεσαίους, εμπόρους και επιχειρηματίες. Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι έπειτα από μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας, η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης. Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αποτελούν η κινητοποίηση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ.  αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιζητεί την ουσιαστική συμβολή των παραγωγικών φορέων, αφού όπως είπε, για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η υιοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού και αποδοτικού, μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τις κοινωνικές συλλογικότητες και τους δρώντες της αγοράς.

Στην συνέχεια, επανέλαβε την πάγια θέση του για την υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τους φορείς της κοινωνίας και τους δρώντες της αγοράς.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...