Γ. Στουρνάρας: Χρειάζεται ρεαλιστική δράση για την ελάφρυνση του χρέους

 Πιο προσηλωμένη στις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση αλλά όχι όλοι οι υπουργοί!  

 Ρεαλιστική δράση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ζήτησε από τους δανειστές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  αμερικανικό πρακτορείο Αssociated Press.

  «Είναι η ώρα στην Ευρωζώνη να δεσμευτούν ρεαλιστικά στην ελάφρυνση του χρέους, όπως η ίδια έχει δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012». προσθέτοντας σύμφωνα με το δημοσίευμα του APE, ότι η δέσμευση αυτή είναι δίκαιη με δεδομένη την «τεράστια αναδιάρθρωση» που έχει πραγματοποιήσει η ελληνική οικονομία.

 Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν αναζητείται μία λύση άμεσης διαγραφής του χρέους, αλλά μάλλον μία ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων καθώς και την επέκταση της περιόδου χάριτος κατά την οποία η Ελλάδα θα αποπληρώνει μόνο τόκους.

 Θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και τους πιστωτές της μία μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του Προϋπολογισμού, δήλωσε, για να προσθέσει ότι  ο στόχος που έχει τεθεί για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2018, είναι αρκετά φιλόδοξος.

 Αν και υπήρξαν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος και ειδικά στις ιδιωτικοποιήσεις και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ο Γιάννης  Στουρνάρας δήλωσε  ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι όλοι οι υπουργοί στον ίδιο βαθμό. «Θα ήθελα να δω περισσότερους υπουργούς να δεσμεύονται για ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν δημόσια γη, μέσω της κατάλληλης νομοθεσίας. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μεγαλύτερη ανάπτυξη.», δήλωσε.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...