Δημοσιοποιήθηκε ο Διαγωνισμός για τον διάδοχο της Σαββαΐδου στην ΓΓΔΕ

Δημοσιοποιήθηκε ο Διαγωνισμός για τον διάδοχο της Σαββαΐδου στην ΓΓΔΕ

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο Διαγωνισμός για τον αντικαταστάτη της κυρίας Σαββαΐδου, που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο πόστο, το οποίο με τις αλλαγές που δρομολογούνται με την υλοποίηση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων, αποκτά επιπλέον αρμοδιότητες. Ο νέος Γενικός Γραμματέας θα έχει υπερεξουσίες, όπως την επιλογή των προϊσταμένων των Οργανικών Μονάδων, η θητεία του θα είναι διετής και η διαδικασία επιλογής θα γίνει με διαδικασίες εξπρές καθώς οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για να καλύψουν την θέση, θα διαρκέσει μόλις μία εβδομάδα, από την  Δευτέρα 30/11.2015 μέχρι και την Κυριακή 06/12/2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε με την αποπομπή της κυρίας Σαββαΐδου, υπήρξε αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν ο νέος Γραμματέας να ελέγχεται από ειδικό Συμβούλιο στο οποίο την πλειοψηφία θα έχει το κουαρτέτο των θεσμών και άλλες πληροφορίες να κάνουν λόγο  για την επιθυμία της τρόικας να επιβάλλει την τοποθέτηση ξένου ειδικού, αίτημα όμως το οποίο φαίνεται να προσέκρουσε στην αντίθεση της ελληνικής πλευράς και δεν προχώρησε.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και θα έχει:

    Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα, με σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.

    Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων. Θα είναι γνώστης ξένων γλωσσών, ιδίως της Αγγλικής, που αποδεικνύεται με σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα και θα έχει «Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...