Δημοτική αστυνομία:Στην πρόσληψη δημοτικών υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα.Βίντεο

-Στην πρόσληψη των πρώην υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας ως διοικητικούς υπαλλήλους με παράλληλα καθήκοντα,αποφάσισε πριν λίγο το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ΓΣύψας ανέφερε,ότι θα συσταθεί ειδικό τμήμα διοικητικών υπαλλήλων (6 ατόμων),με τις αρμοδιότητες όμως που είχε η πρώην δημοτική αστυνομία και αφορούσε σε 19 απ’αυτές.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρώην προϊστάμενος των δημοτικών αστυνομικών υπαλλήλων  Παν.Παπαναστασόπουλος ανέφερε τους λόγους αυτούς που τον φέρουν αντίθετο με την απόφαση επανασύστασης με τη μορφή που είχε μέχρι τώρα.

Αναλυτικά ανέφερε,ότι η επανασύσταση θα είναι προβληματική,αφού το προσωπικό των 6 ατόμων δε επαρκεί για την ευρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας,που με βάση τον νόμο 3731 θα είναι επιφορτισμένοι με 19 αρμοδιότητες

Θα κληθεί συμπλήρωσε ο κ. Παπαναστασόπουλος ο δήμος να διαθέσει επιπλέον κονδύλια για την αγορά και εξοπλισμό για τις ανάγκες της υπηρεσίας,όπως ιματισμό,όργανα επικοινωνίας και οχήματα.Επίσης,όσοι έχουν συμπληρώσει 10ετή παραμονή στην υπηρεσία έχουν το δικαίωμα μετάταξης,πράγμα που θα αποδυναμώνε αισθητά την υπηρεσία.Άλλωστε πολλοί από τους δήμους της επικρατείας δεν έχουν προχωρήσει στην επανασύστασή της.

Η μη επανασύστασή της θα έχει θετικές επιπτώσεις στον δήμο,αφού το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά με τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων.Θα καλύψουν επίσης πολλές από τις ανάγκες σε διοικητικές υπηρεσίες,δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω τον προϋπολογισμό,η τοποθέτησή τους θα γίνει με βάσει τα τυπικά προσόντα και καταλήγοντας ο κ. Παπαναστασόπουλος ανέφερε,ότι ζητούν τελικά την μη επανασύστασή της με την παλιά της μορφή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας Β.Φούντζουλα

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης Σπ.Τσέλιος ανέφερε ότι το ζήτημα είναι αν θέλουμε να δώσουμε λύση στην καθημερινότητα των πολιτών.Οι υπηρεσίες ανέφερε με τις ανάλογες μετατάξεις βγαίνουν,συμπληρώνοντας τους 6 υπαλλήλους,προβλήματα με τον εξοπλισμό δεν υπάρχουν,ενώ κατέληξε ότι χωρίς να υπάρχουν εύκολες αποφάσεις,οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν στην κοινωνία με την επανασύστασή της θα είναι μεγάλες.

Σαν παράταξη κατέληξε,συμφωνούμε με το ενδεχόμενο της επανασύστασης με την παλιά της μορφή.

Υπέρ της θέσης των πρώην δημοτικών αστυνομικών τάχθηκε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Ντ,.Τσουκαλάς.Επίσης αρνητικός στην επανασύσταση τάχθηκε ο εκπρόσωπος της Λαικής συσπείρωσης κ.Τσαγκουρνός.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αντ.Φράγκος ανέφερε ότι επανασύσταση με λόγια δεν γίνεται.Για την εύρυθμη λειτουργία της απαιτούνται 10 άτομα από τα οποία τα 6 θα έχουν δικαίωμα μετάταξης.

Ο  Γ.Ράπτης διατύπωσε την άποψη ότι η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας κρίνεται προβληματική.Άλλωστε από τις σχετικές μετατάξεις θα δημιουργιθεί σχετικό πρόβλημα,ενώ ο δήμος από την πλευρά του έχει σύνθετες ανάγκες για διοικητικούς υπαλλήλους με αρμοδιότητες,τασσόμενος ουσιαστικά κατά της μορφής που είχε στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία.

Οι δύο προτάσεις που διαμορφώθηκαν ήταν η πρόσληψη εν τέλει των δημοτικών υπαλλήλων με παράλληλα καθήκοντα,η οποία υπερψηφίστηκε (πρόταση πλειοψηφίας) και η συνέχιση με την προηγούμενη μορφή της η οποία απορρίφθηκε.

Δείτε τι συζητήθηκε στο βίντεο που ακολουθεί

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...