Διώχνει 5 υπουργούς και 7 υφυπουργούς

Διώχνει 5 υπουργούς και 7 υφυπουργούς

Στην αντεπίθεση περνάει ο Αλέξης με σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Νέο ξεκίνημα μετά την έξοδο της χώρας από τα εφιαλτικά μνημόνια

ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ από τα λιοντάρια, δεν θα αφήσουμε να μας φάνε τα σκουλήκια…

Με αυτό το δόγμα κινείται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση αλλά και ενίσχυση του κομματικού μηχανισμού εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στο Μαξίμου ότι το παλιό πολιτικό σύστημα έχει ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και παίζει τα ρέστα του για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Τα παράκεντρα εξουσίας έχουν επιλέξει ως στρατηγική ένα βρόμικο πόλεμο με αποκλειστικό στόχο να χτυπήσουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για να μπορέσουν στη συνέχεια να δρομολογήσουν την ολική επιστροφή τους στην εξουσία.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Η απάντηση στην πρόκληση θα είναι σκληρή και καταιγιστική ενώ θα εκφραστεί σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή στην KONTRANEWS.

Ηδη ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αλλάξει ριζικά το πολιτικό κλίμα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και ο σαρωτικός ανασχηματισμός που θα ανακοινωθεί μετά τις 15 Αυγούστου.

Οι αλλαγές θα έχουν δομικό και όχι διορθωτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε υπουργοί απομακρύνονται και αντικαθίστανται από πρόσωπα τα οποία έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού.

Οι αλλαγές έχουν και ηλικιακά χαρακτηριστικά, με δεδομένη την απόφαση του Πρωθυπουργού να αναδείξει τη νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι άφθαρτα.

Αλλαγές θα γίνουν και σε επίπεδο υφυπουργών.

Τουλάχιστον εφτά υφυπουργοί θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης και τη θέση τους θα πάρουν κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τεχνοκράτες.

Με τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να συγκροτήσει ένα σχήμα μάχης το οποίο θα τολμήσει ρήξεις και τομές και θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ειδικά αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Η νέα κυβέρνηση είναι αυτή που θα δώσει τη μάχη στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η σύγκρουση με το παλιό πολιτικό σύστημα αναμένεται να λάβει μετωπικό χαρακτήρα.

Αλλωστε η απόπειρα υπονόμευσης και αποδόμησης της κυβέρνησης θα πρέπει να απαντηθεί.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε μια σκληρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά το διάγγελμα για την έξοδο της χώρας από τα εφιαλτικά μνημόνια.

Η σύγκρουση θα είναι κάθετη και το κλίμα αναμένεται να πολωθεί επικίνδυνα, με ευθύνη βέβαια της αντιπολίτευσης που κατέφυγε σε βρόμικες μεθόδους κάνοντας αντιπολίτευση επάνω στους νεκρούς.

Από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το στίγμα της νέας μεταμνημονιακής εποχής.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα είναι τολμηρές και ριζοσπαστικές.

Αφορούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα ενώ παράλληλα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μια νέα περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι πολίτες και ειδικά αυτοί που βρέθηκαν στα όρια της φτώχειας εξαιτίας των μνημονίων, θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339155-Diochnei-5-ypoyrgoys-kai-7-yphypoyrgoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...