Εγκληματική οργάνωση είχε σπείρει τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Εγκληματική οργάνωση είχε σπείρει τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 12/05/2016 – 19:46

Εγκληματική οργάνωση είχε σπείρει τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ                                             

Τον τρόμο είχε σπείρει εγκληματική οργάνωση στη Θεσσαλονίκη, η οποία εμπλέκεται σε εμπρηστικές επιθέσεις, εκβιασμούς καταστηματαρχών, «προστασία», προμήθεια καλάσνικοφ και διακίνηση ναρκωτικών σε φυλακές.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, ωστόσο οι έρευνες των αστυνομικών και συγκεκριμένα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από παραγγελία του Ανακριτή Θεσσαλονίκης , έβγαλε… επιπλέον λαυράκια καθώς εξιχνιάστηκαν νέες υποθέσεις και παράλληλα αποκαλύφθηκε και η εμπλοκή περισσότερων ατόμων.

Έτσι, πέρα από τα 19 άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβρη, από τις νέες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα, προέκυψε η εμπλοκή ακόμη 36 ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 εξ αυτών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ

Σε είκοσι τουλάχιστον καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική,  όπου στα περισσότερα διεξάγονταν παράνομα παιχνίδια, παρείχαν προστασία τα μέλη της οργάνωσης, τα νήματα της οποίας κινούσε ένας 38χρονος βαρυποινίτης.

Η… «ταρίφα» για τις «υπηρεσίες» που παρείχαν μάλιστα ξεκινούσε από 250 ευρώ και έφτανε μέχρι και τα 1.000. Σε περίπτωση που κάποιος καταστηματάρχης δεν δεχόταν να… πληρώσει, τότε είτε του έσπαγαν το κατάστημα είτε ακόμα προκαλούσαν σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του 38χρονου που χαρακτηρίζεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, τα μέλη της συμμορίας στις 30/8/2015 είχαν κάψει το αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του προπονητή της Ξάνθης, σε χώρο παρκινγκ ξενοδοχείου στη περιοχή της Ξάνθης ενώ στις 14/10/2015 είχαν κάψει και το αυτοκίνητο της συζύγου ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια ακολούθησαν και τηλεφωνήματα στα οποία απειλούσαν για τη ζωή του. 

Την ίδια ώρα εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο περιπτώσεις, ένας εμπρησμός αυτοκινήτου στο Ωραιόκαστρο στις 10/3/2015 λόγω οικονομικών διαφορών, αλλά και ο εμπρησμός ενός καταστήματος στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη στις 2/10/2015 για… ανταγωνιστικούς λόγους.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Ενεργό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας αστυνομικός ο οποίος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. Ο αστυνομικός ήταν αυτός που είχε επιφορτιστεί με τη διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές που είναι έγκλειστος ο 38χρονος ενώ εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.

Η οργάνωση είχε καταφέρει να προμηθευτεί και με δύο καλάσνικοφ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στα πλαίσια της εγκληματικής της δράσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...