Ενοικιάζεται το παλιό λιμάνι Λεμεσού

Ενοικιάζεται το παλιό λιμάνι Λεμεσού
Αναζητείται επενδυτής για τους χερσαίους χώρους του παλιού λιμανιού Λεμεσού, περίπου 5.800 τ.μ., η ανάπλαση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Με πληρωμένη καταχώρησή της, η Αρχή Λιμένων ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή ανοικτού διαγωνισμού για εντοπισμό ενδιαφερόμενου επενδυτή διαχείρισης, λειτουργίας, εκμετάλλευσης και συντήρησης του χώρου και των υποστατικών του παλιού λιμανιού Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στόχος της Αρχής είναι η υπενοικίαση των χερσαίων χώρων του παλιού λιμανιού Λεμεσού, σε ιδιώτη επενδυτή για 10 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 10 χρόνια. Η Αρχή Λιμένων, καθόρισε ως ελάχιστο ποσό ενοικίασης τα €2,3 εκατ. ετησίως. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον χώρο του παλιού λιμανιού Λεμεσού, ανεγέρθηκαν 18 νέα κτήρια και αναπαλαιώθηκαν άλλα δύο, με το αρχικό κόστος του έργου, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, να αγγίζει τα €17,8 εκατ. Το τελικό κόστος, όπως μας λέχθηκε, εκτιμάται ότι διατηρήθηκε σε αυτό του αρχικού.

Στο ένα εκ των δύο αναπαλαιωμένων κτηρίων, θα στεγαστεί οινοποτείο και το άλλο θα αξιοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος. Στα 4 από τα 18 καινούρια κτήρια θα στεγαστούν 4 διαφορετικά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Στα υπόλοιπα 14 κτήρια περιλαμβάνονται χώροι για 3 ταβέρνες, 3 snak bar, 17 καταστήματα και 7 όροφοι γραφειακοί χώροι. Επίσης, σε ένα από τα κτήρια θα βρίσκεται το Τμήμα Αλιείας, θα υπάρχει λέσχη των ψαράδων και ψαραγορά, αφού το παλιό λιμάνι θα λειτουργεί κανονικά ως ψαρολίμανο.

Στο χώρο, υπάρχει κεντρική πλατεία, η οποία θα αξιοποιείται για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, χώροι στάθμευσης και πεζογέφυρα, από την οποία οι πεζοί θα απολαμβάνουν τη θέα της γύρω περιοχής.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...