Ενώ η διαπλοκή επιτίθεται στον Παπαγγελόπουλο, έκρυβαν τη μήνυση του Πλεύρη

Ενώ η διαπλοκή επιτίθεται στον Παπαγγελόπουλο, έκρυβαν τη μήνυση του Πλεύρη

Κατηγορία

phpanos
Κυριακή 13/03/2016 – 15:43

Παπαγγελόπουλος

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΛΩΝ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ            

ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ

Μια μηνυτήρια αναφορά μεγάλης πολιτικής σημασίας, η οποία είχε κρυφτεί κάτω από το χαλί αφού όλο το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής εχει θέσει ως στόχο να εξοντώσει τον Παπαγγελόπουλο, αποκαλύπτεται από την εφημερίδα μας και φέρνει σε θέση απολογούμενου στη Βουλή τον πρώην ΥΠΕΞ Βαγγέλη Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Την καταγγελία κάνει ο γνωστός για τις ακραίες πολιτικές θέσεις του αλλά και γνωστός δικηγόρος, Κωνσταντίνος Πλεύρης, του οποίου ο γιος Θανάσης Πλεύρης είναι  πρωην Βουλευτής και  υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Η αναφορά του κ. Πλεύρη κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή και είναι απολύτως ενδεικτική γιατί τα δυο εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα «λύσσαξαν» να αποδομήσουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είναι δε οι δυο πιο σκληροί πολέμιοί του.

Είναι βέβαια απολύτως αντιληπτό πλέον γιατί:

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά οι δύο πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά παρενέβησαν  χωρίς να τους ζητηθεί σε ιδιωτική υπόθεση δικηγόρου της Αθήνας  υπέρ του Λιβυκού δημοσίου ώστε να επωφεληθούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με τη μήνυση ζημίωσαν τον δικηγόρο κατά 15εκ ευρώ και το ελληνικό  δημόσιο με 8.000.000εκ. ευρώ με σκοπό να επωφεληθεί Έλληνας εργολάβος που θα υποδείκνυε ο Βενιζέλος ώστε να κατασκευάσει έργο για το  λιβυκό δημόσιο. 

Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης κατέθεσε μήνυση  κατά του  Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χαράλαμπου Αθανασίου οι οποίοι όπως αναφέρει ο ίδιος διέπραξαν ποινικά αδικήματα από κοινού και τον ζημίωσαν κατά 15.000.000ευρώ προς ίδιο όφελος ή προς όφελος τρίτου.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης το 2003 ήταν συνήγορος του λιβυκού δημοσίου το οποίο διεκδικούσε και κέρδισε  από την ελληνική τεχνική εταιρεία Ηπειρωτική Νεοδομή 378.000.000 δολάρια ΗΠΑ μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Πλεύρης στη μηνυτήρια αναφορά του, το λιβυκό δημόσιο δεν του κατέβαλε ποτέ την νόμιμή αμοιβή του (2%) με αποτέλεσμα εκείνος να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να δικαιωθεί.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε άδεια εκτελέσεως κατά του λιβυκού δημοσίου από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης κ. Δένδια όπως προβλέπει η νομοθεσία. Μετά από μια τετραετία προχώρησε στην κατάσχεση του λιβυκού δεξαμενόπλοιου ALHANI που βρισκόταν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.

Περίπου 4 μήνες μετά, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Πλεύρη, του τηλεφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος του δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την υπόθεση και τον ρώτησε εάν δέχεται να συνομιλήσει με λιβυκή επιτροπή ώστε να λυθεί φιλικά η υπόθεση ενώ παράλληλα τον ρώτησε αν έχει τη διάθεση να μειώσει το ποσό που απαιτεί το οποίο ήταν 15.459.000 ευρώ και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης απάντησε θετικά.
 
Με αυτά τα δεδομένα, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη μηνυτήρια αναφορά του «κατόπιν αυτής της διαβεβαιώσεως και εν όψει της φιλικής επιλύσεως της διαφοράς δεν επροχώρησα στον πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί για την 16 Οκτωβρίου 2013».

Τα τηλεφωνήματα όμως δεν σταμάτησαν από την πλευρά των υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το επόμενο ήρθε από τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος φέρεται, κατά τον δικηγόρο, να τον απείλησε λέγοντάς του ότι πρέπει «να τα βρεις με τους Λίβυους διότι αλλιώς θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως. Ξέρω ότι έχεις δίκιο αλλά οι Λίβυοι κάνουν διαβήματα». Ο κ. Πλεύρης τον ενημέρωσε ότι περιμένει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πραγματοποιηθεί συνάντηση.

Το Σεπτέμβριο του 2013 ο κ. Πλεύρης πήγε στη Λιβυκή πρεσβεία μετά από δικό τους κάλεσμα προκειμένου να συνομιλήσουν για το θέμα του κατασχεθέντος πλοίου. Εκεί ο πρέσβης, όπως υποστηρίζει, του πρόσφερε 2.500.000 ευρώ και ζήτησε από τους παραβρισκόμενους να φύγουν από το γραφείο που συνομιλούσαν ώστε να μείνουν οι δυο τους. Τότε του είπε ότι κατόπιν ενεργειών του παίρνει τα 2.500.000 ευρώ και πρέπει να τον ευχαριστήσει όχι μόνο με λόγια. Ο δικηγόρος αποχώρισε από το γραφείο γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν του ταιριάζει στο χαρακτήρα του να δίνει μίζες».

Μετά από αυτή τη συνάντηση  δέχτηκε ξανά τηλεφώνημα από το Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος του ζήτησε να γίνει μια εκ νέου συνάντηση στο γραφείο του με τον Λίβυο πρέσβη ώστε να βρεθεί μια λύση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και κατά την διάρκεια της του  ζητήθηκε να κλείσει συμφωνία και να λάβει αντί για 15.459.000 ευρώ μόνο 1.000.000 ευρώ.  «Έμεινα έκπληκτος και αποχώρησα» αναφέρει χαρακτηριστικά  ο κ. Πλεύρης.

Τα τηλεφωνήματα συνεχίστηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης να τον καλεί μια ώρα αργότερα και να του λέει ότι «κατάφερα να πάρετε 1.300.000 ευρώ δεχθείτε διότι είναι πολλά τα λεφτά». Ο Πλεύρης αναφέρει ότι εξήγησε στον υπουργό ότι το ποσό που θα του απομείνει αν αφαιρέσει του φόρους είναι 100.000 ευρώ ενώ παράλληλα του τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβιβαστεί αφού κέρδισε στα δικαστήρια και η απόφαση που τον  δικαιώνει είναι τελεσίδικη. Ο Αθανασίου εμφανίζεται να επιμένει να τον κάνει να συμβιβαστεί και να τον απειλεί λέγοντας του «τότε θα ανακαλέσω την άδεια εκτελέσεως» και συνεχίζει «έχεις δίκιο αλλά με πιέζει ο Βενιζέλος».

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει ο κ Πλεύρης δεν ζήτησε ποτέ την μεσολάβηση του υπουργού Δικαιοσύνης. Άλλωστε πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά για την οποία είχε ήδη εκδοθεί δικαστική απόφαση και είχε ήδη κατασχεθεί το ποσό των 2.000.000 ευρώ στο τραπεζικό λογαριασμό της Λιβύης στην Εθνική Τράπεζα.

Σε επόμενη επικοινωνία που είχε πάλι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης με τον Αθανάσιου τον ρώτησε αν έχει μάθει από τον πρέσβη για ποιο λόγο δεν τον πληρώνουν και ο Αθανασίου του απάντησε με απειλές: «αν δεν συμβιβαστείς θα ανακαλέσω την άδεια διότι το απαιτεί ο Βενιζέλος».

Αξιοσημείωτο είναι όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 έμαθε από Έλληνα επιχειρηματία ότι του είπαν οι Λίβυοι πως δεν χρειάζεται συμβιβασμός καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνεννοηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Λίβυο υπουργό εξωτερικών και αποφάσισαν ο μεν Βενιζέλος να ανακαλέσει την άδεια εκτελέσεως που είχε χορηγηθεί στον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο δε Λίβυος υπουργός να δώσει ένα δημόσιο έργο σε εταιρεία που θα υποδείξει ο Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τη Real News που αναφέρεται στο θέμα οι δυο πρώην υπουργοί το διαψεύδουν και είναι αποφασισμένοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να προχωρήσουν σε μηνύσεις σε βάρος του κ. Πλεύρη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...