Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση την Κυριακή (31/5/2015) κατά την οποία συνελήφθηκαν τέσσερα  μέλη της οργάνωσης σε Αθήνα, Άνω Πατήσια και Κολωνό.
Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας μεταξύ 32 και 34 ετών, έναν Έλληνα 50 ετών καθώς και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών. Αναζητούνται επίσης ακόμη δύο Αλβανοί, μέλη της οργάνωσης.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. 
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από χώρες παραγωγής κοκαΐνης, μέσω Ευρωπαϊκών Χωρών, και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, τη νόθευση, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).
Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα κοκαΐνης  βάρους 3 κιλών και 387 γραμμαρίων.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 102 γραμμ.
Ποσότητα σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης,  βάρους 784 γραμμαρίων.
Το χρηματικό ποσό των 43.600 ευρώ.
1 πιστόλι.
3  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
1 ηλεκτρονική ζυγαριά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...