Επανεξετάζονται όλοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για την διαχείριση των αποβλήτων!

Επανεξετάζονται όλοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για την διαχείριση των αποβλήτων!

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, φέρνει ανατροπές στους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ.

 Επανεξετάζονται όλοι οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για την διαχείριση των αποβλήτων!  Μεγάλη «στροφή», στον προηγούμενο σχεδιασμό των προγραμμάτων κάνει η κυβέρνηση, που ξεκινά μία διαδικασία επανεξέτασης που μπορεί να φέρει ακόμα και ακύρωση διαγωνισμών ΣΔΙΤ που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως σε αυτά της περιφέρειας στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο και την Ηλεία. Μεγάλες «μπίζνες» εκατομμυρίων θα επανεξεταστούν, τόσο για το ποια σχέδια θα πάρουν το «πράσινο φώς » για να προχωρήσουν, όσο για το ποιοι θα είναι οι νέοι όροι. Μία διάταξη που μπήκε στο νομοσχέδιο των δεκατριών προαπαιτούμενων τελευταία στιγμή, ξεσηκώνοντας μεγάλες αντιδράσεις.

 «Η Κυβέρνηση κάνει σήμερα, αφού προηγήθηκε η ολοκλήρωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ),  το δεύτερο αποφασιστικό βήμα για την δημιουργία ενός βιώσιμου σε όλα τα επίπεδα μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων», ανακοινώνουν  σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Όπως  τονίζεται, «Η Κυβέρνηση, μέσω και της ήδη συσταθείσας  Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, αποφάσισε και δεσμεύεται να επανεξετάσει άμεσα το κατά πόσον ο σχεδιασμός όλων των έργων ΣΔΙΤ Απορριμμάτων (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Σερρών, Ηλείας) είναι σύμφωνος με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία (ΕΣΔΑ 2015) και να μην υπογράψει εκείνα που δεν συνάδουν με τις αρχές και τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου». Συγκεκριμένα, η νέα διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχείς διαδικασίες θα γίνει, «σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς φορείς, στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του νέων σχεδιασμών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων που θα προκύψουν,  με βάση τον σεβασμό στο Δημόσιο συμφέρον και το σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβαλλοντικό κεκτημένο».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...