Επενδυτικές ευκαιρίες στο Μπανγκλαντές εξετάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Επενδυτικές ευκαιρίες στο Μπανγκλαντές εξετάζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα από συνεργασίες στο Μπανγκλαντές! Με στόχο την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών έξω από τα ελληνικά σύνορα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Πρεσβεία του Μπανγκλαντές, συνδιοργάνωσαν σεμινάριο στα γραφεία του ΕΕΑ, όπου συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν για τους Έλληνες επιχειρηματίες και οι δυνατότητες για στενότερη συνεργασία με στόχο τα αμοιβαία οφέλη στον τομέα των επιχειρήσεων.

Αφορμή για την εκδήλωση, σύμφωνα με το Επιμελητήριο,  ήταν η αξιοσημείωτη άνοδος της οικονομίας του Μπανγκλαντές που σήμερα είναι η 32η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο Πρέσβης κ. Jashim Uddin, τόνισε ότι προτίθεται να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα του, αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες από το Μπανγκλαντές που ζουν στην Ελλάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι στενότερες διμερείς οικονομικές σχέσεις είναι προς όφελος των δύο λαών.

1

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στον στόχο του Επιμελητηρίου που είναι η προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων, η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών έξω από τα ελληνικά σύνορα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Κατέθεσε την πρόταση για στενότερη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματιών των δύο χωρών, ώστε να εξεταστούν οι πιθανότητες για προώθηση ελληνικών προϊόντων στο Μπανγκλαντές, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. για την στήριξη που δείχνει στους αλλοδαπούς επιχειρηματίες-μέλη του σε πολλαπλά επίπεδα, όπως στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ή στις νομικές συμβουλές που τους παρέχει το Επιμελητήριο, όπως άλλωστε και σε όλα τα μέλη του.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329194-Ependytikes-eykairies-sto-Mpangklantes-exetazei-to-Epaggelmatiko-Epimeleterio-Athenon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...