Επικοινωνία Ομπάμα – Ολάντ για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για την αντιμετώπιση του Έμπολα
Οι δύο ηγέτες «ζήτησαν να υπάρξει ενισχυμένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και τις ενδιαφερόμενες χώρες», επεσήμανε η ίδια πηγή
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα ζήτησαν τη Δευτέρα να υπάρξει «αυξημένη κινητοποίηση από τη διεθνή κοινότητα» για να αντιμετωπιστεί η επιδημία του ιού Έμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο ηγέτες «ζήτησαν να υπάρξει ενισχυμένη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και τις ενδιαφερόμενες χώρες», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα σε σύνολο 7.400 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Επίσης ο Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία «εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσπίσει ελέγχους κατά την άφιξη πτήσεων που προέρχονται από τις περιοχές που έχουν πληγεί από την επιδημία».
Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι το Παρίσι «θα απαντήσει θετικά στο αίτημα της Γουινέας να δημιουργηθούν νέα κέντρα αντιμετώπισης του Έμπολα, πέραν αυτού που βρίσκεται υπό ανέγερση στη Μασέντα στη δασική περιοχή της χώρας».

Η Γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο «να θεσπίσει ελέγχους κατά την άφιξη των άμεσων πτήσεων από το Κόνακρι» στη διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...