Επιμόρφωση ηλικιωμένων στην τοπική ιστορία

Τμήμα επιμόρφωσης ηλικιωμένων θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στο χώρο του πρώην ΚΑΠΗ στο Μεσολόγγι, με αντικείμενο την τοπική ιστορία.

Η διάρκεια της επιμόρφωσης είναι 25 ώρες (σε συνολικό χρονικό πλαίσιο από αρχές Μάιου έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου) ενώ αξιοσημείωτο είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον συμμετοχής που ήδη έχει εκδηλωθεί .

Φορέας υλοποίησης της πρωτοβουλίας είναι το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ το συντονισμό έχει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

“Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»

 Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας,  σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Μαΐου μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που αφορά «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου».

Η εκδήλωση που αφορά κυρίως εφήβους, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, ενώ θα συμμετέχουν με ομιλίες τους εξειδικευμένοι αξιωματικοί των παραπάνω υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης του Χρήστου Μποκόρου στο Αιτωλικό

 Έως και την 23η Μαΐου θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό η έκθεση ζωγραφικής «Της Εξόδου/κεράκια αναμμένα» του εικαστικού δημιουργού Χρήστου Μποκόρου, η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό.

Η έκθεση εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο πλαίσιο των φετινών Εορτών Εξόδου. Ωστόσο το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον και η μέχρι τώρα μεγάλη επισκεψιμότητα, υποδεικνύει την χρονική παράτασή της.

Διάνοιξη αγροτικών δρόμων

Σταδιακά αποκαθίστανται τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το δήμο Μεσολογγίου κατά την διάρκεια του χειμώνα, κυρίως σε ορεινές περιοχές, όπου το οδικό αγροτικό δίκτυο είχε υποστεί σημαντικές φθορές.

Οι παρεμβάσεις του μηχανικού εξοπλισμού του Δήμου, κρίθηκαν απαραίτητες στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Ελληνικών (προς Άγιο Γεώργιο) και Μεσολογγίου (Άγ. Γεώργιος Χούνιστας), προκειμένου να γίνουν διανοίξεις  και καθαρισμοί των αγροτικών δρόμων.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη στο δήμο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και να εξετασθεί το ενδεχόμενο και άλλων παρεμβάσεων μερικής συντήρησή του με ίδια μέσα, έως ότου υπάρξει χρηματοδότηση για πλήρη και συνολική αποκατάσταση των ζημιών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...