Επιστροφή στον δικομματισμό

Επιστροφή στον δικομματισμό

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ κλυδωνισμοί και διαλυτικές καταστάσεις οδηγούν στον πολιτικό αφανισμό των μικρών κομμάτων.

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ το ΚΚΕ που παραμένει προσηλωμένο στις αρχές του μαρξισμού και του λενινισμού, τα υπόλοιπα κόμματα (ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ και Ποτάμι) δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν μια αυτοδύναμη πολιτική παρουσία και να αποκτήσουν αυτόνομο πολιτικό λόγο με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο περιθώριο και τον αφανισμό.

Η ΕΝΩΣΗ Κεντρώων παρουσιάζει ακατάσχετη αιμορραγία βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης κινδυνεύει να μείνει με τέσσερις βουλευτές, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται στη Βουλή ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές αφού οι βουλευτές δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του Σταύρου Θεοδωράκη και έχουν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να διαμορφώσει δική του στρατηγική με αποτέλεσμα να καταλήξει, σε επίπεδο θέσεων, ουρά της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ του ΚΙΝΑΛ έχουν κατρακυλήσει στην κυριολεξία μετά την παταγώδη αποτυχία να ενώσει όλες τις ομάδες της Κεντροαριστεράς.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ κλυδωνισμούς αντιμετωπίζει και το κόμμα του Πάνου Καμμένου αφού πολλοί από τους βουλευτές του διαφωνούν κάθετα με τις θέσεις που διατυπώνει για τη συμφωνία των Σκοπίων και τις απειλές για αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

ΤΕΛΟΣ η Χρυσή Αυγή, παραμένει καθηλωμένη σε μικρά ποσοστά όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη η ακροδεξιά καλπάζει στην κυριολεξία και επιβάλει πολιτική ατζέντα στην Ιταλία, στην Αυστρία και την Ουγγαρία.

Η ΠΟΛΩΣΗ αυξάνει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Τα δύο αυτά κόμματα μεταβάλλονται σταδιακά σε παρατάξεις δρομολογώντας μια νέα εποχή για τον δικομματισμό.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή είναι θετική για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Γιατί ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων προκαλεί επικίνδυνες αγκυλώσεις και παράγει πάντα πολιτική αστάθεια

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/343224-Epistrophe-ston-dikommatismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...