Ευκαιρίες στο Χονγκ Κονγκ, για τους Έλληνες επιχειρηματίες!

Τρίτη 07/06/2016 – 22:25 Κων. Μπίτσιος (ΣΕΒ): Η εξωστρέφεια, αντίδοτο στην ύφεση
 Υπ.Μεταφορών Ant. Cheung: Θέλουμε την Ελλάδα αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο Ευκαιρίες στο μακρινό  Χονγκ Κόνγκ, αναζητούν Έλληνες επιχειρηματίες και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), διοργάνωσε συνάντηση δικτύωσης για την αγορά, με επίσημο καλεσμένο τον Υπουργό Μεταφορών και Εστίασης της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Χόνγκ-Κόνγκ, κ. Anthony Cheung, συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. Την ώρα που στην εσωτερική αγορά παραμένουν δυνατές υφεσιακές πιέσεις, στην εμπορική πρωτεύουσα του κόσμου, το Χονγκ Κόνγκ, υπάρχουν ευκαιρίες για τους διορατικούς επενδυτές και περιθώρια για σημαντικές συμφωνίες, που ωφελούν και την ελληνική Οικονομία.
 Όπως τονίζεται από  τους αρμοδίους, ο στόχος της συνάντησης, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Hong Kong Economic and Trade Office (ΗΚΕΤΟ), ήταν η εξοικείωση των ελληνικών επιχειρήσεων με το επιχειρηματικό περιβάλλον του Χονγκ Κονγκ και η διερεύνηση ευκαιριών σε τομείς όπως, των μεταφορών, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ασφαλιστικών υπηρεσιών.
asdfa
 Οι συμμετέχοντες, έλαβαν πληροφορίες για τις ευκαιρίες εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων στο Χόνγκ Κόνγκ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κέντρο διεθνούς εμπορίου στην Ασία και πύλη στην Κινεζική αγορά.
  «Η σημερινή συνάντηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.  Πριν από λίγες ημέρες, επιτεύχθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς.  Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι η αρχή για το σπάσιμο του φαύλου κύκλου δημοσιονομικά ελλείμματα ύφεση, συμβάλλοντας έτσι στη προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων και κεφαλαίων, τόνισε κατά την  εναρκτήρια ομιλία του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος.
 Στην συνέχεια, ο  υπουργός Μεταφορών και Εστίασης, κ. Anthony Cheung, δήλωσε ότι «μέσα από επιχειρηματικές συμμαχίες σαν τη σημερινή, η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.  Εμείς φιλοδοξούμε να δούμε μία Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές, έναν αξιόπιστο εταίρο για να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συμμαχία». Τα μέλη της αντιπροσωπείας παρουσίασαν στοιχεία για την οικονομία και τις προοπτικές της περιοχής, τις δυνατότητες που προσφέρονται για επιχειρηματική δράση, τις διαδικασίες ίδρυσης εταιριών, την προστασία ιδιοκτησίας και δικαιωμάτων, τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το φορολογικό πλαίσιο, τις προϋποθέσεις και τους κινδύνους, αλλά και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη στρατηγική διείσδυση μέσω συμφωνιών με αξιόπιστους εταίρους. Την εικόνα συμπλήρωσαν στελέχη ελληνικών εταιριών που γνωρίζουν την αγορά και μοιράσθηκαν εμπειρίες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...