Η Αθήνα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ!

Η Αθήνα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ!

Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης μετά τη λήξη του τρέχοντος (20 Αυγούστου), εκτίμησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, προσθέτοντας ότι ακόμα περισσότερο, δεν θα χρειαστεί και να καταβληθεί το σύνολο των 86 δις  ευρώ του δανείου! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια της συνένευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στο «ταμείο» απομένουν ακόμα 45 δις ευρώ αδιάθετα, ενώ γνώστες των εξελίξεων εκτιμούν ότι στο τέλος θα απομείνουν περίπου 25 δις ευρώ! Μία τέτοια εξέλιξη, θα είναι πολύ θετική για την Ελλάδα, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα χρωστά περίπου 25 δις ευρώ λιγότερα από ότι είχε προβλεφθεί στους δανειστές, άρα μικρότερο βάρος αποπληρωμών για την ελληνική Οικονομία.   

Σύμφωνα με τον κύριο Αλτμάιερ «έχουμε μια καλή πιθανότητα να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα χωρίς να εκταμιεύσουμε όλα τα κεφάλαια – και θα συζητήσουμε ασφαλώς τις επόμενες εβδομάδες για την συνέχεια».

Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος και για την επόμενη ημέρα της Ελληνικής Οικονομίας, μετά το πρόγραμμα, δηλώνοντας ότι «δεν βλέπω αυτή τη στιγμή τέταρτο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν συζητείται πουθενά». Μπορεί κανείς σχεδόν σίγουρα να πει ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί όπως έχει συμφωνηθεί και ότι οι πιστωτές «κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν όλα τα χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί». Σύμφωνα με το ίδιο, υπάρχει «επιτυχία και εντυπωσιακή πρόοδος».

Πάντως όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο ίδιος προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει σε πορεία μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος. Συγκεκριμένα, είπε ότι πιστεύω ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα χωρίς να πρέπει να εκταμιεύσουμε όλα τα κεφάλαια – και θα συζητήσουμε ασφαλώς τις επόμενες εβδομάδες για την συνέχεια.

Σχετικά με τις προσδοκίες του Βερολίνου είπε ότι περιμένει από την Ελλάδα να καθορίσει μια αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει γερμανικό ενδιαφέρον να παραμείνει στην Ελλάδα η δημοσιονομική πειθαρχία ακόμη και μετά την εκπνοή του προγράμματος και να εφαρμοστούν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν επιτρέπεται να διακυβευθεί το καλό που έχει επιτευχθεί, τόνισε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/318668-Ypoyrgos-Oikonomikon-Germanias-E-Ellada-den-tha-chreiastei-tetarto-programma ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...