Η ΕΚΤ αποφασίζει για το «waiver» μία ανάσα από το Βρετανικό δημοψήφισμα

Δευτέρα 20/06/2016 – 17:05WAIVER ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ! Σταθμός για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, θα αποτελέσει η αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ, για την επαναφορά του waiver, μία μόλις ημέρα πριν από το Βρετανικό δημοψήφισμα!
Με την χώρα μας να έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους ευρωπαίους, τώρα, το οικονομικό επιτελείο, περιμένει από τον Μάριο Ντράγκι, να ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας και να δώσει το σήμα για την επιστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα.
Μαζί με το waiver, αναμένεται και ανακοίνωση για την μείωση του «κουρέματος»  της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά των δανεισμό.
Όλες θετικές εξελίξεις που συντελούν στην αλλαγή του κλίματος στην ελληνική Οικονομία. Σε δεύτερη φάση, αναμένεται το Δ.Σ. της ΕΚΤ, στην Φρανκφούρτη, να αποφασίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, την Παρασκευή, το ΔΣ της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την Τετάρτη και από την Φρανκφούρτη, τονίζεται πως, η επαναφορά της εξαίρεσης που επιτρέπει στην ΕΚΤ να κάνει αποδεκτούς τίτλους ελληνικού Δημοσίου ως «ενέχυρο» (Collateral) κάτι που ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες.
Σχετικά με το πότε θα ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing -QE), Από την ελληνική πλευρά, αναμένεται έγκριση μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, θα αφορά τίτλους ύψους έως και 5 δισ.ευρώ!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...