Η αθυροστομία κάνει καλό!

Η αθυροστομία κάνει καλό!

βρισιμο

Αν και το να είναι κάποιος αθυρόστομος θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό και δείχνει έναν “άσχημο” χαρακτήρα με έλλειψη ευγένειας, ωστόσο έρευνες αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν υβριστικό λεξιλόγιο έχουν πολλαπλά οφέλη.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες του Πανεπιστήμιου του Ρότσεστερ ανακάλυψαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ εξυπνάδας και ύβρεων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που ήταν πιο επιρρεπής στις βρισιές, αποδείχθηκαν εκείνοι με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Μάλιστα, οι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό βρισιών ανά λεπτό επιτυγχάνουν υψηλότερες επιδόσεις στα τεστ IQ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι βρισιές βοηθούν τους ανθρώπους να απαλύνουν τον πόνο. Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παυσίπονο με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σε πείραμα ζητήθηκε από 71 ενήλικες να βυθίσουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό για όσο περισσότερο μπορούσαν, επαναλαμβάνοντας μετά από κάποιο διάστημα μια υβριστική λέξη. Τελικά έγινε φανερό πως κατάφεραν να αντέξουν το παγωμένο νερό 45 δευτερόλεπτα περισσότερο όσο έβριζαν σε σύγκριση με όταν δεν έβριζαν. Το φαινόμενο εξηγείται καθώς ο οργανισμός κατά τη διατύπωση υβριστικών λέξεων παράγει ενδορφίνες οι οποίες λειτουργούν ως παυσίπονα.

Παρά τις διαπιστώσεις αυτές στην εποχή της ταχύτητας και αλλοτρίωσης των σχέσεων η ευγένεια είναι σημαντικό προνόμιο, καθώς ξεχωρίζει τους πολιτισμένους από τους απολίτιστους. Αυτούς οι οποίοι μπορούν με ψυχραιμία και σύνεση να διαχειριστούν τις καταστάσεις από εκείνους οι οποίοι χάνουν το δίκιο τους στη δύνη της αθυροστομίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/302357-E-athyrostomia-kanei-kalo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...