Η αποκλειστική συνέντευξη του Κώστα Λίμα στο nafpaktianews!

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΑΟ ΚΑΡΑΒΑ, Κώστας Λίμα, με θητεία σε Super League, Football League αλλά και σε χαμηλότερες κατηγορίες, έδωσε συνέντευξη στο nafpaktianews και μίλησε εφ’ όλης της ύλης.
Ο 24χρονος Λίμα που πρόσφατα στέφθηκε Κυπελλούχος Πειραιά, δε παρέλειψε να αναφερθεί στον πατέρα του γνωστό σε όλους Νόνι Λίμα, μεγάλη δόξα του παρελθόντος του Πανιωνίου, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια όντας υπερήφανος. Επίσης, δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει ξανά σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ, αναφέρθηκε στις καλύτερες στιγμές έως τώρα στην καριέρα του, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο της αγαπημένης του ομάδας που είναι ο Πανιώνιος.

Αυτά κι άλλα πολλά στη συνέντευξη που ακολουθεί :

Καλησπέρα Κώστα, κατ’αρχήν να πούμε ότι φέτος αγωνίζεσαι για λογαριασμό του ΑΟ Καραβά, ομάδα Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά. Πες μας λίγα λόγια για τη φετινή σεζόν και ποιοι οι στόχοι της νέας σου ομάδας;
Το καλοκαίρι κατά την περίοδο προετοιμασίας της ομάδας, ήμουν παρών-απών μιας και υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία. Αυτό στην αρχή επηρέασε κάπως την ψυχολογία μου και περισσότερο το γεγονός οτι δεν μπορούσα να ακολουθώ το πρόγραμμα των προπονήσεων της ομάδας αλλά όλα πλέον καλά. Τώρα όσον αφορά την ομάδα, οι στόχοι εξ’ αρχής ήταν και είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο Πειραιά απέναντι στην ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιά το οποίο κατακτήσαμε πριν μερικές μέρες, μια χρυσή σελίδα στην 90χρονη πορεία της ομάδας μιας και είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος που κατακτά. Στο πρωτάθλημα είμαστε στη 2η θέση αλλά υπάρχουν παιχνίδια ακόμη οπότε δεν χάνουμε τις ελπίδες μας.

Σε ηλικία 24 ετών ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι όσον αφορά την ποδοσφαιρική σου καριέρα;
Οι στόχοι μου είναι πλέον ξεκάθαροι τώρα που εκπλήρωσα και τη στρατιωτική μου θητεία. Προπονήσεις, δουλειά και με λίγη τύχη να με αξιώσει ο Θεός να έρθει και πάλι η στιγμή να παίζω στη Super League.

Αξίζει κάποιο νέο παιδί τη σήμερον ημέρα να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο κρίσης θα έλεγα…όμως θεωρώ πως αν κάποιος νέος έχει ταλέντο και αγάπη γι’αυτό, τότε ναι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί επαγγελματικά. Σίγουρα δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο αλλά με δουλειά, πίστη κσι τύχη, έρχεται η στιγμή που δικαιώνεσαι.

Η δική σου διαδρομή είχε εμπόδια;
Τα εμπόδια που συναντάμε πρέπει να έχουμε τη δύναμη να τα ξεπερνάμε έτσι ώστε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και ποδοσφαιριστές. Ναι είχε εμπόδια η διαδρομή μου, τα οποία προσπέρασα και πλέον είμαι έτοιμος και δυνατός να αντιμετωπίσω τις όποιες προκλήσεις θα έρθουν.

Έχεις αγωνιστεί και στη Σούπερ Λίγκ με τη φανέλα της Καλλονής. Σε ποια ομάδα θεωρείς ότι άφησες για τα καλά το στίγμα σου;
Ναι και ήταν μεγάλη μου τιμή που με επέλεξαν στα 16 μου στις ακαδημίες της ξεχωρίζοντας το ταλέντο μου και στα 18 μου έγινα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Super League. Στίγμα δεν θα το έλεγα, έχω συμβάλλει στην κάθε ομάδα ξεχωριστά θέλω να πιστεύω.

Υπάρχει κάποιο «ταβάνι» ; Όνειρό σου;
Ταβάνι όχι .Έχω φιλοδοξίες και όνειρα, βάζω στόχους και με προσπάθεια, υπομονή και επιμονή ευελπιστώ να τα πραγματοποιήσω..

Ο πατέρας σου, ο γνωστός σε όλους Νόνι Λίμα, μεγάλη δόξα του Πανιωνίου και νυν βοηθός προπονητή στην ομάδα, ήταν ο 3ος σε συμμετοχές ξένος ποδοσφαιριστής στην Α’ Εθνική με 304 συμμετοχές, πίσω από Βαζέχα και Τζόρτζεβιτς. Αποτελεί πρότυπο για σένα;
Ασφαλώς και αποτελεί πρότυπο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι γιος του Νόνι Λίμα, καμαρώνω για τον πατέρα μου και γι’ αυτά που έχει πετύχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εύχομαι να καταφέρω κι εγώ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα να προσθέσω ένα λιθαράκι πάνω στο βαρύ όνομα που κουβαλάω!!

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ ή Πανιώνιος ;
Πανιώνιος φυσικά. Είναι παντού στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην καθημερινότητά μας.. στο αίμα μας. Σίγουρα η επιρροή του πατέρα μου είναι μεγάλη σε αυτό.

Αγωνίζεσαι ως αμυντικός και η θέση σου είναι αυτή του αριστερού μπακ. Ο προπονητής σου ή κατά καιρούς άλλοι προπονητές που συνεργάστηκες σ’ έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες θέσεις;
Έκανα τα πρώτα βήματα στην Καλλονή στη Super league αριστερό μπακ και μετά στον Αιολικό στη Football League. Κατά καιρούς προπονητές με έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλες θέσεις, αριστερό και δεξί χαφ. Νιώθω το ίδιο άνετα σε όποια θέση κι αν τοποθετηθώ. Όποτε κι όπου κρίνει ο προπονητής μου.

Καλύτερη στιγμή στην πορεία σου έως τώρα;
Καλύτερη στιγμή στη Νίκη Βόλου όταν πήραμε το Κύπελλο, όπως και στην τωρινή μου ομάδα που συνέβαλα στο να φτάσει ο ΑΟ Καραβάς στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον ιστορικό Εθνικό Πειραιώς και την κατάκτησή του.

Ξεχωρίζεις κάποιο γκόλ; Υπάρχει κάποιο αγαπημένο;
Ναι σε φιλικό παιχνίδι στην Τουρκία ,όταν αγωνιζόμουν με τον Αιολικό ,το γκολ που έβαλα με φάουλ από πολλά μέτρα μακριά.

Υπάρχει κάποια χρονιά που θέλεις να ξεχάσεις;
Ο,τι ήθελα να ξεχάσω το άφησα πίσω μου. Είναι η χρονιά που αγωνιζόμουν με την ομάδα του Πανναξιακού.

Ποιόν θεωρείς καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή και ποιόν παγκοσμίως;
Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι αρκετοί που θαυμάζω, δεν αναφέρω κάποιον συγκεκριμένα γιατί θα αδικήσω τους υπόλοιπους. Παγκοσμίως θεωρώ τον Ρονάλντο!

Ομάδα παγκοσμίως που υποστηρίζεις;
Ρεάλ Μαδρίτης!

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι, τι θα ήταν αυτό όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Θα άλλαζα κλίκες, διαιτησίες, στημένα, οχι βία στα γήπεδα, καθαρό και υγιές ποδόσφαιρο, να υιοθετήσουμε την νοοτροπία που υπάρχει στο εξωτερικό και περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες που θέλουν και προσπαθούν να ασχοληθούν και να αναδειχθούν επαγγελματικά μέσα από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ευχαριστούμε πολύ Κώστα για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες. Καλή συνέχεια στην καριέρα σου και επίτευξη των άμεσων στόχων σου!
Σας ευχαριστώ πολύ!

Μπορείτε να ακολουθείτε τον Κώστα Λίμα στη παρακάτω σελίδα :
https://www.facebook.com/Limakwstas/

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...