Η ελληνική μουσική στον Καναδά με Chroma Musika και Monty Pythons

Η ελληνική μουσική στον Καναδά με Chroma Musika και Monty Pythons
Ο Δημήτρης Ηλίας, και η σύζυγός του Μαρία Διαμαντή, Έλληνες του Καναδά, προωθούν εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική μουσική στον Καναδά.  
Εκτός από τις συναυλίες που οργανώνουν, έχουν κάνει την μουσική παραγωγή 4 παιδικών βιβλίων με CD σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα όπως ο Κέδρος, Νάκας κ.α.

Στα CD συμμετέχουν παιδικές χορωδίες και καταξιωμένες συμφωνικές ορχήστρες του Μόντρεαλ.
Τα πρώτα 4 βιβλία/CD  ήταν στα Ελληνικά(τραγουδούσαν μαθητές των Ελληνόφωνων σχολείων Σωκράτης της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ) και τώρα για πρώτη φορά έγινε το πρώτο στα αγγλικά:

Το Time for Flowers Time for Snow είναι ένα μουσικό παραμύθι – μιούζικαλ σε μορφή Βιβλίο/Δίσκου ακτίνας σε κείμενο και στίχους Glen Huser (από το Βανκούβερ -βραβείο λογοτεχνείας Γενικού Κυβερνήτη Καναδά) και μουσική Γιάννη Γεωργαντέλη (Αθήνα) βασισμένο στον Ελληνικό μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης με συμφωνική ορχήστρα , παιδική χορωδία και σολίστες. Ο Αδης, ο τρομερός Βασιλιάς του Κάτω Κόσμου ερωτεύεται την πανέμορφη Περσεφόνη και την απαγάγει στο σκοτεινό του βασίλειο όπου με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να την ξεγελάσει για να μείνει μαζί του. Η πεισματάρα Περσεφόνη όμως του κάνει τη ζωή δύσκολη, ενώ την ίδια ώρα η οργισμένη μητέρα της, η θεά Δήμητρα, καταδικάζει όλο τον πάνω κόσμο σε ξηρασία και παγωνιά .Ο Δίας μαζί με τους υπόλοιπους θεούς προσπαθούν απεγνωσμένα να βρούν μια λύση στο μπέρδεμα…

Πρόκειται για μια Ελληνοκαναδική παραγωγή του οργανισμού Chroma musika (Μόντρεαλ) με την συμφωνική ορχήστρα Orchestre Symphonique Pop de Montreal  και 183 Καναδόπουλα από 18 διαφορετικά εθνικά background. Τα παιδιά που τραγούδησαν τα χορωδιακά του CD όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν με μια συμφωνική ορχήστρα αλλά έμαθαν επίσης πώς ηχογραφείται ενα CD και μυήθηκαν με τρόπο μοναδικό στην Ελληνική μυθολογία.  Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Μόντρεαλ , στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Το  κείμενο αφηγείται ο Terry Jones των Monty Pythons. Εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2013 από τον εκδοτικό οίκο Tradewind Books στο Βανκούβερ (βιβλίο & CD)  σε εικονογράφηση του Philippe Beha (Μόντρεαλ-3 βραβεία εικονογράφησης Γενικού Κυβερνήτη Καναδά). Παρουσιάστηκε μέσα στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ και θα παρουσιαστεί τον Μάιο στο Κοινοβούλιο του Καναδά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...