Η «μάχη» των επικουρικών στην αυριανή συνάντηση Κατρούγκαλου – δανειστών

Η «μάχη» των επικουρικών στην αυριανή συνάντηση Κατρούγκαλου – δανειστών

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 15/03/2016 – 18:10

katrougkalos

Αύριο το απόγευμα στις 7:30, θα δοθεί η συνέχεια στην μάχη για το ασφαλιστικό. 

Στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου με το «κουαρτέτο» των δανειστών, θα πέσουν στο τραπέζι οι απαιτήσεις των δανειστών για «κουτσούρεμα» των συντάξεων που οδηγεί σε εξαΰλωση των επικουρικών, ενώ από την ελληνική πλευρά ο υπουργός θα παρουσιάσει τα στοιχεία του υπουργείο και τις εναλλακτικές προτάσεις για να σωθούν οι συντάξεις. 

Η προηγούμενη συνάντηση για το ασφαλιστικό έκλεισε με τους επικεφαλής διαπραγματευτές των Θεσμών να απαιτούν «τσεκούρι» εδώ και τώρα στις επικουρικές και στις νέες κύριες συντάξεις.

Με την επίθεση του ΔΝΤ στην προσωπική διαφορά, κοντά στην ζώνη κινδύνου, μπαίνουν και οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες που προς το παρόν προστατεύονται τουλάχιστον οι χαμηλές.

Το «παζάρι» συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα με τους δανειστές να έχουν βάλει στο μάτι και την εθνική σύνταξη που θέλουν αντί για τη 15ετία με 4.500 ένσημα, να την παίρνουν όσοι έχουν συμπληρώσει 20ετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις με τους δανειστές θα γίνουν σε εντατικούς καθημερινούς ρυθμούς όλη την εβδομάδα, αλλά στο τέλος της οι δανειστές θα πάρουν τις βαλίτσες τους και θα επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Με λίγα λόγια αν το ασφαλιστικό δεν κλείσει μέσα στο κρίσιμο 10ήμερο, κάτι το οποίο αυτή την στιγμή μοιάζει πιθανό γιατί τις δύο πλευρές τις χωρίζει σημαντική απόσταση, τότε, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...