Η νέα ναυαρχίδα της αποστολής του ΝΑΤΟ στο λιμάνι του Πειραιά (Βίντεο)

Πέμπτη 14/07/2016 – 17:38

Στο λιμάνι του Πειραιά αφίχθη η φρεγάτα Karlshrue F212 που ανήκει στο Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα pireaspiraeus.com, η γερμανική φρεγάτα αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της δύναμης SNMG2 ( Standing NATO Maritime Group 2).

Στις αρχές της βδομάδας στην SNMG 2, τη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία εκτελεί επιχειρήσεις ελέγχου προσφυγικών ροών, εντάχθηκε η πολωνική φρεγάτα ORP General Tadeusz Kosciuszko.


Η φρεγάτα Karlshrue F212 κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στα ναυπηγεία HDW του Κιέλου, αποτελεί το 6ο πλοίο μιας σειράς 8 πολεμικών της κλάσης Bremen.  Έχει μήκος 130 μέτρα, πλάτος 14,6 και βύθισμα 6,3. Έχει 10 κινητήρες, εκ των οποίων οι 8 ειναι diesel και οι 2 αεριοστρόβιλοι.  Η μέγιστη ταχύτητα που μπορει να αναπτύξει ειναι 30 κόμβοι, ενω το πλήρωμα αποτελείται απο 202 άτομα και άλλους 20 που είναι υπεύθυνοι για τα 2 ελικόπτερα που μπορεί να μεταφέρει.

Οι 8 φρεγάτες F122 κλάσης Bremen του γερμανικού Ναυτικού ανατέθηκαν στο ΠΝ απο το 1982 εως το 1990.  Ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος με αυτον των ολλανδικών Kortenaer αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικό σύστημα πρόωσης.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ακόμη κι αν δεν είναι εξοπλισμένα με ηχοεντοπιστική συσκευή SONAR. Είναι επίσης κατάλληλο για αντιαεροπορικό πόλεμο και πόλεμο επιφανείας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...