Η Sea Shepherd έσωσε 750 φάλαινες από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες

Η Sea Shepherd  έσωσε 750 φάλαινες από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες
Συνολικά 750 φάλαινες σώθηκαν από τους ιάπωνες φαλαινοθήρες κατά τη φετινή εκστρατεία της οικολογικής οργάνωσης Sea Shepherd (Θαλάσσιος Ποιμένας) στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, η οποία σημαδεύτηκε για άλλη μια φορά από βίαιες συγκρούσεις.
Μετά από 94 ημέρες στη θάλασσα, τα πλοία της οργάνωσης, το Bob Barker και το Steve Irwin, κατέπλευσαν το, Σάββατο, στο Ουέλινγκτον και το Χόμπαρτ της Νέας Ζηλανδίας, τερματίζοντας τη 10η εκστρατεία της οργάνωσης, η οποία είχε αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση,τρία σοβαρά επεισόδια έφεραν αντιμέτωπο τον στόλο της Sea Shepherd με τους ιάπωνες φαλαινοθήρες.

«Παρόλο που οι λαθροθήρες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τον αριθμό των φαλαινών που σκότωσαν αυτή τη σεζόν, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν έφθασαν ούτε το ένα τέταρτο της ποσόστωσης που είχαν ορίσει. Εκτιμάμε ότι οι προσπάθειές μας έσωσαν περισσότερες από 750 φάλαινες», είπε ο πλοίαρχος του Bob Barker, ο Πέτερ Χάμαρστεντ.

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αλιευμάτων δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την ανακοίνωση της οργάνωσης.

Επρόκειτο για την εκστρατεία της Sea Shepherd με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, όπου η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει σώσει 4.500 φάλαινες κατά τα εννέα πρώτα χρόνια των εκστρατειών της.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...