Θυμίζει Χίτλερ η Ευρώπη που άφησε την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα

Θυμίζει Χίτλερ η Ευρώπη που άφησε την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 16/05/2016 – 17:00

Πρωτοσέλιδο Εφημερίδα

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ

XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τα λόγια του Πρωθυπουργού της νίκης στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου που ηγείται της εκστρατείας για την έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι οι Βρετανοί θα γίνουν και πάλι οι ήρωες της Ευρώπης για να τη σώσουν από τους νέους επίδοξους Χίτλερ.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στο έγκλημα που συντελέστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηγέτες της οποίας άφησαν την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα και τις οικονομίες των χωρών του νότου, όπως η Ιταλία.

Παρομοίασε την πολιτική της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτή του Χίτλερ και του Ναπολέοντα, που οδήγησαν την Ευρώπη σε πολέμους και οικονομικές καταστροφές, ξετινάζοντας στην κυριολεξία τους τοκογλύφους του Βερολίνου, που για έξι χρόνια χρησιμοποίησαν τους Έλληνες, που μαζί με τους Άγγλους είναι οι νικητές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ως πειραματόζωα, οδηγώντας το λαό στην πείνα, την εξαθλίωση και τον εξευτελισμό.

Η γενναία και τολμηρή πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου του Λονδίνου, αποτελεί κόλαφο για τους ντόπιους δωσίλογους και το χρεοκοπημένο παλιό πολιτικό σύστημα που επιχείρησε να επιβάλει πρακτικές ραγιαδισμού στον ελληνικό λαό τον οποίο για έξι χρόνια βομβάρδιζαν από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της υποδούλωσης. Ευτυχώς για την Ελλάδα και την Ευρώπη που άρχισε ο ξεσηκωμός ενάντια στις πρακτικές Χίτλερ, που εφαρμόζει το Βερολίνο και η επικίνδυνη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να χρεοκοπήσει τις οικονομίες των χωρών του νότου και να οδηγήσει ακόμα και την Γαλλία σε κατάσταση οικονομικής χρεοκοπίας. Οι Βρετανοί, που πρωτοστάτησαν στον πόλεμο ενάντια στη φασιστική γερμανική κατοχή στην Ευρώπη, ανοίγουν τώρα το δρόμο για τη νέα απελευθέρωση των ευρωπαϊκών λαών.

Το δημοψήφισμα του Ιουνίου αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε μια νέα Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς γερμανική κυριαρχία ή στη διάλυσή της.

«Κεραυνοί» Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος γι’ αυτό το θέμα, υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι η ΕΕ ακολουθεί το δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος.

Ο Τζόνσον έκρινε στην ίδια συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας The Sunday Telegraph, ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και από συγκεντρωτισμό κι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος», είπε ο Τζόνσον στη συνέντευξή του.

«Η ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρώην δήμαρχος του Λονδίνου.

«Δεν υπάρχει καμιά εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας», συνέχισε.

Ο Τζόνσον, ένας από τους υποψηφίους για τη διαδοχή του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις — όποτε τεθεί τέτοιο ζήτημα — έχει αναδειχθεί σε μια από τις σημαντικότερες φωνές της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο Κάμερον, επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, επιχειρηματολογεί πως η χώρα του είναι ασφαλέστερη, έχει μεγαλύτερη επιρροή και απολαμβάνει μεγαλύτερης ευημερίας μένοντας στην Ευρώπη. Όμως μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο κατέδειξε ότι διπλάσιος αριθμός ψηφοφόρων θεωρεί πως ο Τζόνσον είναι πιο πιθανό να πει την αλήθεια για την ΕΕ από αυτόν που πιστεύει το ίδιο για τον Κάμερον.

Καθώς απομένουν μόλις έξι εβδομάδες ως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, οι Βρετανοί παραμένουν διχασμένοι στα δυο όσον αφορά το ζήτημα, σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις.

Στη συνέντευξή του ο Τζόνσον τόνισε πως θέλει οι Βρετανοί να γίνουν «οι ήρωες της Ευρώπης» ξανά, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που παραπέμπει, όπως σημείωσε η εφημερίδα, σε εκείνη του Ουίνστον Τσώρτσιλ, του Πρωθυπουργού της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζόνσον υποστήριξε ακόμη πως οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ επέτρεψαν στην Γερμανία να αυξήσει τη δύναμή της, να «κατακτήσει» την οικονομία της Ιταλίας και να «καταστρέψει» την Ελλάδα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...