Θ.Παπαθανάσης: 11ος Άξονας: Ευαίσθητες – Ευάλωτες Ομάδες Πολιτών

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας.

Θέτουμε σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Θα διασφαλίσουμε σε όλους τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Ναυπακτίας τις βασικές τους ανάγκες, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς προσβλητικές διαδικασίες.

Σε επίπεδο  κοινωνικής  πολιτικής  πρέπει να ενισχύσουμε κάθε δομή βοήθειας και υποστήριξης προς τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ασθενεστέρων.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι υποχρεωμένες να αγκαλιάζουν κάθε πολίτη.

Με ειδική μέριμνα για τους συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, τους ηλικιωμένους, τους άνεργους και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

 ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τα άτομα με αναπηρία έχουν αποδείξει  ότι με την κατάλληλη υποστήριξη και εκπαίδευση, όχι μόνο είναι  σε θέση να ενταχθούν κοινωνικά, αλλά και να διακριθούν και να  συμβάλλουν στην παραγωγική διαδικασία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η πλησιέστερη προς τον πολίτη Αρχή έχει αυξημένη ευαισθησία για το θέμα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τα άτομα αυτά.

Από την κατασκευή των Δημοτικών έργων, όπου προβλέπεται  η δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, μέχρι την δημιουργία νέων υπηρεσιών  που καλύπτουν τις ανάγκες  που υπάρχουν. Πρώτη μας προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείο Δημοτικού-Νηπιαγωγείου που εμείς εξασφαλίσαμε, ένα όνειρο ζωής για τους μαθητές, τους γονείς τους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Θα φροντίσουμε επίσης, να αντιμετωπιστούν όλα τα αρνητικά στερεότυπα που υπάρχουν και θα ενεργοποιηθούμε με την κοινωνία για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι δομές που είναι αναγκαίες για να καλυφθούν επαρκώς οι υπάρχουσες ανάγκες.

 

ΚΑΠΗΒρισκόμαστε κοντά στον πολίτη από την γέννησή του με τους παιδικούς σταθμούς, μέχρι τα γεράματά του με τα ΚΑΠΗ.

Και το πιο σημαντικό είναι να βρεθούμε πιο κοντά στα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας για την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού.

Θεωρούμε αυτονόητο μέσα σε αυτή την κρίση τη συνεργασία μας με τις τοπικές ενορίες, τους φιλανθρωπικούς συλλόγους, τις κοινωνικές οργανώσεις αλλά και τις επιχειρήσεις και τοπικές δυνάμεις της αγοράς. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας για όλο το Δήμο, ένα δίκτυο πολιτικών και μέτρων κοινωνικής προστασίας.

Σημαντική είναι η λειτουργία μιας τράπεζας τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας.

Θέτουμε σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...