Θ.Παπαθανάσης: 12ς Άξονας : Κοινωνική Αλληλεγγύη

Σήμερα που οι δημότες μας έχουν στην πλάτη τους τόσα πολλά βάρη και η ανεργία αποτελεί μείζον ζήτημα για τους νέους μας, ο Δήμος μας πρέπει να γίνει αρωγός και να ελαφρύνει ορισμένες τάξεις συνδημοτών μας που σήμερα συνθλίβονται.

Συγκεκριμένα θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας :

Σε δράσεις και  πρωτοβουλίες για την οικογένεια και για τα άτομα τρίτης ηλικίας.

Για την εργαζόμενη μητέρα, τους νέους και τις νέες, τα ΑΜΕΑ.

Θα φροντίσουμε για όλους τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Θα επιδιώξουμε την εξόφληση του τιμολογίου της ΔΕΗ, με δαπάνες του Δήμου, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Θα δημιουργήσουμε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημοτική τράπεζα αίματος και κινητή ιατρική μονάδα.

Απαραίτητη είναι η :

  1. Η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις, που αποσκοπούν στην υποστήριξη και  κοινωνική  φροντίδα της βρεφικής  και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, με την ενίσχυση νομικών προσώπων και ιδρυμάτων, όπως παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, κέντρων ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, γηροκομείων κ.λπ. και τη μελέτη και εφαρμογή σχετικών κοινωνικών προγραμμάτων.
  2. Η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα, που στοχεύουν στη μέριμνα, υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων με  την παροχή υπηρεσιών υγείας και την προαγωγή ψυχικής υγείας, όπως ενίσχυση των κοινοτικών ιατρείων, κέντρων αγωγής υγείας, υποστήριξης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία, κέντρων ψυχικής υγείας, συμβουλευτικής στήριξης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και κέντρων πρόληψης κατά εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και  της  κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών, που θα δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου και της Κοινότητας.

Με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο Δήμος για να συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου αυτού, θεωρούμε  σκόπιμο ότι πρέπει να προβεί στην απογραφή των πραγματικών ανέργων του Δήμου  Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της περιοχής  όπως Εργατικό κέντρο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών κλπ, ώστε να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, μέσα από την οποία θα μπορεί να ενημερώνει έγκαιρα αυτούς που έχουν ανάγκη εργασίας για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και ευρύτερα, από προκήρυξη προγραμμάτων απασχόλησης και ζήτηση εργατικών χεριών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...