Ιρανόφιλοι αντάρτες απειλούν με πυραύλους Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ιρανόφιλοι αντάρτες απειλούν με πυραύλους Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τη στιγμή που ο εμφύλιος πόλεμος της Υεμένης έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 8.500 ανθρώπων, αμάχων και μη και αποτελεί μία από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη, ο ηγέτης των ιρανόφιλων, σιιτών ισλαμιστών ανταρτών Χούδι της Υεμένης, απείλησε ότι η οργάνωσή του θα πλήξει σαουδαραβικά δεξαμενόπλοια, αλλά και στόχους στο Άμπου Ντάμπι εάν η Σαουδική Αραβία εξαπολύσει επίθεση στη Χοντέιντα, το μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης.

“Θα μπορούσαμε να στοχοποιήσουμε δεξαμενόπλοια της Σαουδικής Αραβίας και θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε δεν έχουμε κάνει στο παρελθόν”, είπε ο Άμπντελ Μάλεκ Αλ Χούτι. Στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Αλ Χούτι υποστήριξε ότι οι πύραυλοι που διαθέτει η οργάνωσή του “έχουν βεληνεκές τέτοιο που μπορούν να φτάσουν στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και οπουδήποτε στη Σαουδική Αραβία”.

Τα Εμιράτα συμμετέχουν στον συνασπισμό αραβικών και αφρικανικών χωρών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που από τον Μάρτιο του 2015 βοηθά στρατιωτικά τις νόμιμες αρχές της Υεμένης, υπό τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι απέναντι στους φιλοϊρανούς Χούδι. Οι τελευταίοι, οι οποίοι στηρίζονται από μονάδες του στρατού που παρέμειναν πιστές στον τέως πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και τη βόρεια Υεμένη από το 2014. Οι κυβερνητικές δυνάμεις του κ. Χάντι έχουν συγκεντρωθεί στα νότια της χώρας.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301201-Iranophiloi-antartes-apeiloyn-me-pyrayloys-Saoydike-Arabia-kai-Enomena-Arabika-Emirata ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...