Ιταλία: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι»

Ιταλία: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι»
Σύμφωνα με το εφετείο το αδίκημα της προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία δεν υφίσταται – Περιχαρής ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας είπε «ευχαριστώ» από το ίδρυμα ηλικιωμένων όπου προσφέρει κοινωφελή εργασία
Αθώος ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση «Ρούμπι», σύμφωνα με το εφετείο του Μιλάνο.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών η κατηγορία για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας «δεν υφίσταται», με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς να αποφεύγει την επταετή κάθειρξη που είχε αποφασιστεί πρωτοδίκως.

Αναλυτικότερα η κατηγορία κατάχρηση εξουσίας για την εμπλοκή του στην απελευθέρωση της Μαροκινής Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία είχε συλληφθεί για κλοπή, δεν αποτελεί αδίκημα, σύμφωνα με το εφετείο.

Περιχαρής ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, από το ίδρυμα ηλικιωμένων «Ιερή Οικογένεια», όπου κάθε Παρασκευή προσφέρει κοινωφελή εργασία, όπως έχει αποφασιστεί από το δικαστήριο του Μιλάνο για την υπόθεση Mediaset, ευχαρίστησε τους δικαστές για την αθώωσή του.

Μάλιστα, την ώρα που αποχωρούσε από το κέντρο περίθαλψης με το αυτοκίνητό του, μία γυναίκα πλησίασε στο όχημα και φώναζε αν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Εκείνος, από το παράθυρο απάντησε: «Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Θα κατέβαινα από το αυτοκίνητο, αλλά δε μπορώ».

Προ ημερών οι συνήγοροί του είχαν υποστηρίξει ότι η ερωτική σχέση ανάμεσα στον πελάτη τους και την νεαρή Ρούμπι δεν μπορεί να αποδειχθεί και ότι βασίζεται μόνο σε δηλώσεις τρίτων προσώπων.

Παρόλα αυτά, πολλές ήταν οι συμμετέχουσες στα λεγόμενα μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι, οι οποίες υποστήριξαν ότι η τότε ανήλικη Ρούμπι είχε βρεθεί ερωτικά με τον Μπερλουσκόνι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πολυτελή βίλα του Άρκορε, ενώ ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει κι η ίδια σε τηλεφωνικές συνομιλίες της με ανθρώπους του περιβάλλοντός της, οι οποίες καταγράφονταν.

Πρωτοδίκως, δε, το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη, καταβάλλοντας το ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε ερωτική επαφή.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...