Καινούριες προοπτικές και για το οργανωμένο έγκλημα ανοίγει η διώρυγα του Παναμά

Πέμπτη 07/07/2016 – 10:24

Διώρυγα Παναμά

«Η πρόσφατη μεγέθυνση του ισθμού του Παναμά είναι πιθανό να προκαλέσει μια αύξηση της σημασίας της μικρής χώρας της κεντρικής Αμερικής στα διεθνή κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος, και κυρίως στο εμπόριο ναρκωτικών». Αυτό είναι το συμπέρασμα της ανακοίνωσης του Interpol σχετικά με την πρόσφατη πλάτυνση του ισθμού του Παναμά, που εγκαινιάστηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου.

«Είναι αλήθεια πως το έργο δημιουργεί καινούριες ευκαιρίες για την χώρα, αλλά δημιουργεί καινούριες ευκαιρίες και για τους εγκληματίες» σχολίασε την περασμένη Τρίτη ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας, Jürgen Stock, στα πλαίσια του 23ου περιφερειακού συνεδρίου Αμερικής της διεθνής αστυνομίας.

Η τελευταία ανακαίνιση του ισθμού του Παναμά επιτρέπει το πέρασμα εμπορικών πλοίων διπλάσιας χωρητικότητας σε σχέση με το παρελθών, έως και 13.000 κοντέινερ, και το κόστος ανήλθε στα 5.25 δις δολαρίων, από τα οποία 500 εκατομμύρια δανείστηκαν στο Παναμά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής μετά την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνών Επενδύσεων.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...