Κατάθεση θεμελίου λίθου της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο (Φωτό)

Κατάθεση θεμελίου λίθου της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο (Φωτό)
Τον θεμέλιο λίθο που θα δρομολογήσει την οικοδόμηση ενός μικρού ναού, ως του πρώτου βήματος για την κατασκευή του μεγαλεπήβολου έργου της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο κατέθεσαν οι δύο Προκαθήμενοι μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Δήμαρχο Γερίου. 
Στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης εξέφρασε την μεγάλη του συγκίνηση για την ιστορική στιγμή και ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου που έδωσε την άδεια και την ευλογία να ξεκινήσει το έργο, που σκοπό έχει μεταξύ άλλων να στηρίξει και την τοπική κοινωνία μέσα από τα κοινωνικά ιατρεία που θα συμπεριληφθούν στο κτιριακό συγκρότημα.

Επίσης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του σκοπού, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον τέως Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια, αφού επί προεδρίας του παραχωρήθηκε στο Πατριαρχείο η γη εκτάσεως 10,000.- τ.μ. καθώς και στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για την στήριξη της όλης προσπάθειας, ευχόμενος παράλληλα καλή ανάρρωση και σύντομα να επιστρέψει και πάλι στην πατρίδα του.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου που αναφέρθηκε στο θεάρεστο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Δήμαρχος Γερίου, που φανερά συγκινημένος διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το έργο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...