Κατάμεστη η αίθουσα στην παρουσίαση του βιβλίου «Σε δυο βάρκες» της Εύας Αθανασοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Εύας Αθανασοπούλου «Σε δυο βάρκες» την περασμένη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015. Η αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα, άρχισε να συγκεντρώνει τους αναγνώστες της συγγραφέως αλλά και τους φίλους κι αναγνώστες των εκδόσεων «Πικραμένος» πριν τις 20.30, ώρα που ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την κατάμεστη αίθουσα με ασφυκτικά πολλούς ακροατές και αρκετούς μάλιστα να μένουν εκτός του κτηρίου.

Τον ενθουσιασμό και την φιλοπερίεργη αναμονή του κοινού διαδέχθηκαν η οξεία ματιά και η πολύπλευρη ανάγνωση των εκλεκτών προσώπων που μίλησαν και συζήτησαν για το βιβλίο. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη, ενώ ο Νίκος Αγγελόπουλος, εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 3ου Δημ. Σχολείου, η Μάρω Γαλάνη, χορογράφος και Πανεπιστημιακός, ο Αντώνης Σκιαθάς, ποιητής και η συγγραφέας μοιράστηκαν με το κοινό την ανάγνωσή τους φωτίζοντας ποικίλες όψεις της πλοκής του νέου αυτού μυθιστορήματος αλλά και της γραφής γενικότερα της Εύας Αθανασοπούλου.

Η σύνθεση των χαρακτήρων, η συμβολή της ιστορίας στην πλασματική αφήγηση, η ενασχόληση με τη συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των νεότερων, αλλά και η συνεισφορά του ελληνικού τοπίου στην ανίχνευση της γενεαλογίας των ηρώων ήταν τα θέματα που πραγματεύτηκαν οι ομιλητές. Παράλληλα, κάλεσαν τους ακροατές να αναρωτηθούν κι εκείνοι αν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πλους επάνω σε δύο βάρκες στη ζωή, ορμώμενοι από τη διλημματική πλοκή του μυθιστορήματος.

Αξιοπρόσεκτη στιγμή της βραδιάς ήταν «τα πηγαδάκια» των αναγνωστών και των παρευρισκομένων που αντάλλασσαν απόψεις για την προτερόχρονη παρουσία της συγγραφέως στα λογοτεχνικά γράμματα και το νέο μυθιστόρημα, την επιτυχημένη παρουσία των εκδόσεων «Πικραμένος» στα εκδοτικά δεδομένα στην Πάτρα και όχι μόνο, τις τάσεις της σύγχρονης λογοτεχνίας κ.λπ.

Η συγγραφέας υπέγραψε βιβλία της και συνομίλησε με τους αναγνώστες, ενώ και οι εκδόσεις «Πικραμένος», παρά τις δύσκολες εποχές, έδειξαν τη σταθερή πρόθεσή τους στη συμβολή και προαγωγή των πολιτισμικών πραγμάτων του τόπου, επιχειρώντας να δώσουν στους αναγνώστες ένα ακόμη ποιοτικό βιβλίο και αφορμή για συζήτηση επ’ αυτού.

Το «Σε δυο βάρκες» διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της χώρας και κοστίζει 12,00€.

Εκδόσεις «Πικραμένος»

Τερψιθέας 2 & Ηρώων Πολυτεχνείου

264 42, Πάτρα

[email protected], 2610 432200

4 5 6 1 2

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...