Κατώτατος μισθός για όλη την Ευρώπη, «αστείο» ή σωτηρία;

  Ενιαίος κατώτατος μισθός για όλη την Ευρώπη, «αστείο» ή σωτηρία των εργαζομένων; Οι ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται σενάρια για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα μέτρο, που θα αποτελούσε τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων από τις νευρικές αλλαγές σε εθνικό επίπεδο, αλλά και μία σημαντική σελίδα, για την περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης! Πόσο ενωμένη να είναι μία Ευρώπη, όταν ο Βούλγαρος πολίτης  έχει μισθό 216 ευρώ και ο συνάδελφός του από το Λουξεμβούργο παίρνει κατ’ ελάχιστο 1.923 ευρώ;

 Οι διαφορές των μεγεθών είναι τεράστιες και τα τελευταία χρόνια, αντί να υπάρχει σύγκλιση, όπως θα περίμενε κανείς σε μία Ευρώπη που βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης, αντιθέτως το χάσμα μεγαλώνει!

 Στα δικά μας, από την γενιά των 750 ευρώ, ήρθαν τα μνημόνια, πέσαμε στην γενιά των 500 ευρώ και με τους δανειστές να έρχονται με άγριες διαθέσεις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία ακόμα μείωση…

 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εuractiv, η συζήτηση ξεκίνησε από την Γερμανία τον Ιανουάριο του 2015 και έχει μεταφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν και σύμφωνα με τους ίδιους τους ευρωπαίους υπάρχει  πρόοδος  οι διαφωνίες στις Βρυξέλλες είναι αρκετές τοσο στην θέσπιση βασικού μισθού, όσο και την απόσπαση των εργαζομένων.

 Οι Σοσιαλιστές, το βλέπουν ως «ρεαλιστική φιλοδοξία» και «αναγκαιότητα», όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής Φιλίπ Κορντερί, αλλά από την άλλη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στέκεται στην διαφωνία μεταξύ των ευρωβουλευτών.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  σήμερα οι Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία δεν έχουν καν βασικό μισθό, ενώ ανάμεσα στις χώρες που έχουν, οι διαφορά στα ποσά είναι τεράστια. Οι μεγαλύτερες αντιστάσεις, έρχονται  από τα ανατολικά κράτη. Αυτό είναι και αναμενόμενο, αφού φαίνεται αδύνατο κάποιος να ζητήσει από τις επιχειρήσεις της Βουλγαρίας αντί για 216 ευρώ να δίνουν 1.000!

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...