Κλίμα κατά της Ελλάδας φτιάχνουν τα γερμανικά ΜΜΕ!

ΤΑ «ΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ» ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ BILD                                              

«Οι Έλληνες κοροϊδεύουν με τις μεταρρυθμίσεις», γράφει ο γερμανικός Τύπος, που φτιάχνει κλίμα κατά της Ελλάδας, στην χώρα της Άγκελα Μέρκελ. «παρά τη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων, η κυβέρνηση υλοποιεί μόνον ένα πολύ μικρό μέρος των συμπεφωνημένων το 2015 μεταρρυθμίσεων», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Στο παραπέντε ενός ακόμα γύρου διαπραγματεύσεων Ελλάδας- Δανειστών, τα γερμανικά μέσα δίνουν στον γερμανικό λαό, μία εικόνα καθυστέρησης στο ελληνικό πρόγραμμα, στηρίζοντας τις φωνές εκ δεξιών της Καγκελαρίου, που υποστηρίζουν πως τα χρήματα του προγράμματος πάνε χαμένα στην Ελλάδα…

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επικαλείται στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών (ΙΝΕΡΠ) που δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί και παρουσιάζει συμπέρασμα της. Όπως αναφέρεται «μπορεί να νομοθετήθηκε το 38% των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, μόλις το 13% των μεταρρυθμίσεων έχει όντως υλοποιηθεί.

Δηλαδή, παρά την ένεση ρευστότητας, οι Έλληνες δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις, είναι το μήνυμα που φαίνεται να περνά η εφημερίδα, που επικαλείται  τον επικεφαλής της ΙΝΕΡΠ καθηγητή Παναγιώτη Καρκατσούλη, ο οποίος δήλωσε πως «μπορεί η κυβέρνηση να εκδίδει διατάγματα και νομοθετήματα, όπως προβλέπουν οι συμφωνίες. Στην πράξη όμως μποϋκοτάρεται η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Στα παραδείγματα που δίνει η εφημερίδα, για αυτό το «μπρος –πίσω» στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι «η ιδιωτικοποίηση του Λιμένος Πειραιώς.

Η κινεζική Cosco συμφώνησε τον Απρίλιο του 2015 στην εξαγορά του ημικρατικού μάνατζμεντ του λιμένος, συμπεριλαμβανομένης μιας διορίας 90 ημερών για την αδειοδότηση κατασκευαστικών πρότζεκτ. Δυο μήνες αργότερα ο έλληνας πρωθυπουργός έφερε στη Βουλή νόμο, που ακύρωνε και πάλι αυτή τη διορία. Η Cosco διαμαρτυρήθηκε, αλλά μάταια».

Στην συνέχεια, η γερμανική εφημερίδα  επικαλείται την ιδιωτικοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Εκεί, «δυο ιδιωτικές κοινοπραξίες εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και κατέθεσαν σχέδια για έως και 70.000 θέσεις εργασίας.

Τώρα όμως το υπουργείο Πολιτισμού εξετάζει εάν η έκταση μπορεί να χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος». Το πρόβλημα είναι ότι η Ε.Ε. δεν θέλει να δει την αλήθεια. Δεν θέλουν μια νέα ευρω-κρίση», σχολίασε  ο κ. Καρκατσούλης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...