Κλειστή η επαρχιακή οδός Λαμίας-Καρπενησίου λόγω κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Λαμία και στην Δυτική Φθιώτιδα, αλλά και σε χωριά περιφερειακά της Λαμίας.
 
Τον μεγάλο όγκο νερού δεν μπόρεσαν να τον συγκρατήσουν οι χείμαρροι, με συνέπεια σε αρκετά σημεία να περνά πάνω από το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, βάζοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς που σε αρκετά σημεία έχουν εγκλωβιστεί.
 
Στο 12ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου, η συγκοινωνία έχει διακοπεί, καθώς μία γέφυρα έχει γεμίσει νερό και να είναι αδύνατο να περάσουν ακόμη και πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία προς τη Δυτική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την αρωγή των ταξιδιωτών. Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα ρέματα από τη Λυγαριά έσπασαν και κατέβασαν τόσα πολλά νερά που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμι την εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή – Κωσταλέξι – Κομποτάδες – Μεξιάτες κλπ.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Παράλληλα, σε μεγάλο μέρος της περιοχής έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και πολλά χωρία είναι χωρίς ρεύμα. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκατοντάδες σπίτια στη Λαμία και σε χωριά έχουν πλημμυρίσει.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...