Κομισιόν: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν έως το 2018

Κομισιόν: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν έως το 2018

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 28/04/2016 – 14:52

Κομισιόν: Τα μέτρα που έχουν ληφθεί επαρκούν έως το 2018

«ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»          

«Τα μέτρα που έχει λάβει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του ελληνικού προγράμματος έως το 2018», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε να εννοηθεί ότι εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί πως ενδεχομένως δεν θα επιτευχθούν, εναπόκειται στα κράτη της ευρωζώνης να διαβουλευτούν επί του θέματος.

Ακόμα, ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι οι συζητήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες παρά την αποχώρηση των επικεφαλής των ευρωπαϊκών υπηρεσιών από την Αθηνά.

Η θέση της επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο “αξιόπιστων” μέτρων είναι “αρκετό” για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, σχολίασε από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ωστόσο, η Μίνα Αντρέεβα συνέχισε, παραθέτοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, «εφόσον οι υπόλοιποι Θεσμοί θεωρούν πως τα προληπτικά μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον προταθούν, η Επιτροπή είναι έτοιμη να τα αξιολογήσει σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

«Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...