Κορκίδης: Υπερφορολόγηση, χρέη, έλλειψη ρευστότητας και ανασφάλεια οι πληγές της αγοράς

Κορκίδης: Υπερφορολόγηση, χρέη, έλλειψη ρευστότητας και ανασφάλεια οι πληγές της αγοράς

Κορκίδης: Για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης χρειάζεται σταθερή άνοδος όλο το 2018

«Μόλις τελείωσε μία εορταστική περίοδος, η οποία όπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών, χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά εδώ και χρόνια από ένα κλίμα κανονικότητας, ενώ αφήνει έστω και οριακά, θετικό πρόσημο τόσο σε αγοραστική κίνηση όσο και σε τζίρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ενόψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων και της ανακοίνωσης των στοχιείων της έρευνας του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για την κίνηση της αγοράς στις γιορτές.

«Ελπίζουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, όπου κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές, απόρροια της συνολικής απορρόφησης της 1,5 μονάδας του πληθωρισμού από τις εμπορικές επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Κορκίδης επισημαίνοντας ότι «φυσικά, ούτε οι απώλειες τζίρου που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια αντισταθμίζονται, ούτε φυσικά εξέλειψαν η υπερφορολόγηση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, η έλλειψη ρευστότητας και η οικονομική ανασφάλεια, παράγοντες οι οποίοι διαχρονικά έχουν πλήξει τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα χρόνια της κρίσης».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, για να επουλωθούν αυτές οι πληγές, απαιτείται η σταθεροποίηση που παρατηρούμε να αποκτήσει διάρκεια και δυναμική όλο το 2018. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να διατηρήσουμε το ψυχολογικό θετικό πρόσημο των εορτών και στις χειμερινές εκπτώσεις, ξεπερνώντας τον περυσινό τζίρο του πρώτου διμήνου των 5,5 δις ευρώ.

 Τέλος, επισήμανε ότι, «φέτος κάτι διαφαίνεται να αλλάζει στη ψυχολογία της αγοράς, που μας επιτρέπει να προσδοκούμε σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης, καλύτερους τζίρους και μία επιτέλους καλύτερη νέα χρονιά για το εμπόριο. Οφείλουμε, τέλος, να αναγνωρίσουμε ότι η όποια βελτίωση των μεγεθών στον κλάδο του εμπορίου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην υπομονή, την επιμονή και την ικανότητα των μικρομεσαίων εμπόρων, στους οποίους προσωπικά αποδίδω όλα τα εύσημα.»

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316210-Korkides-Yperphorologese-chree-elleipse-reystotetas-kai-anasphaleia-oi-pleges-tes-agoras ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...