Κρίσιμη συνάντηση FIFA – UEFA – Κοντονή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Κρίσιμη συνάντηση FIFA – UEFA – Κοντονή για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 30/03/2016 – 14:57

kontonis-infantino

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ                                                                               

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή και του κλιμακίου της FIFA και της UEFA από την οποία ενδέχεται να κριθούν πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση αφορά στο θέμα του Κυπέλλου, καθώς και άλλα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δεν μπορεί να είναι μονοθεματική η ατζέντα. Παρόλα αυτά, όμως, η χθεσινή εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η παράταση της εκδίκασης της προσφυγής της ΕΠΟ λόγω της απεργίας των δικηγόρων μέχρι νεωτέρας, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για το ακριβώς θα συζητηθεί σχετικά με την επανέναρξη της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης.

Η Πολιτεία δηλώνει ότι αναμένει “την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας” αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει η ΕΠΟ για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο αλλά η εκδίκαση στο ΣτΕ μάλλον αργεί ακόμη και ουσιαστικά είναι στον αέρα.

Οι νομικοί της ΕΠΟ ζήτησαν και πήραν αναβολή, επικαλούμενοι την αποχή των δικηγόρων και το γεγονός ότι ο δικηγορικός σύλλογος δεν τους έδωσε άδεια, και η υπόθεση ορίστηκε για τις 5/4.

Χθες το απόγευμα όμως (29/3), η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής που επρόκειτο να λήξει στις 4 Απριλίου μέχρι τις 15 Απριλίου. Ουσιαστικά λοιπόν, είναι στον “αέρα” η εκδίκαση της αίτησης.

Ο Σταύρος Κοντονής έχει πει πως δεν θα αλλάξει απόφαση αν δεν αποφασίσει πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η FIFA και η UEFA ζητούν την άμεση επανέναρξη του θεσμού, δίνοντας και χρονικό περιθώριο μέχρι την 1η Απριλίου στην Πολιτεία, αλλιώς θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις.

Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, με την ΕΠΟ να δηλώνει παρών και να πιέζει και εκείνη με τη μεριά της, διότι θεωρεί ότι θίγεται το αυτοδιοίκητό της με αυτή την απόφαση.

Οπαδοί της ΑΕΚ έξω από το υπουργείο

Οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκονται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέλοντας να περάσουν το μήνυμά τους.

Μάλιστα, οι οπαδοί του «δικεφάλου» αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους των ξένων ομοσπονδιών, αλλά και στελέχη της ΕΠΟ.

Ακόμα, μοίρασαν ένα κείμενο στα ελληνικά με αποδέκτες τους Κοντονή, UEFA και FIFA, όπου εκφράζουν τις θέσεις τους, ενώ ανέβασαν και ένα πανό με συγκεκριμένο μήνυμα προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου και τον υφυπουργό Αθλητισμού.

«UEFA – Κοντονής θα κάνουν ό,τι θέλει η παράγκα του Βαγγέλη», αναφέρει χαρακτηριστικά το πανό των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...