Κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ: Στο μικροσκόπιο τα αίτια των χαμηλών ποσοστών

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ: Στο μικροσκόπιο τα αίτια των χαμηλών ποσοστών
Χωρίς την παρουσία του Γρήγορη Ψαριανού και του Βασίλη Οικονόμου, των δύο βουλευτών που έχουν θέσει θέμα ηγεσίας συνεδριάζουν, από το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ. Το άλλο Σάββατο συνεδριαζει και η Κεντρική Επιτροπή.

Ο Φώτης Κουβελης αναφέρθηκε στην απόφαση του να υποβάλει παραίτηση και εξηγώντας γιατί δεν το έκανε το βράδυ των ευρωεκλογών, είπε ότι θέλησε να προασπίσει την απρόσκοπτη λειτουργία και τη συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ ενώ πρόσθεσε ότι στην πρώτη δήλωση του, όταν είχε ξεκαθαρίσει το απογοητευτικό ποσοστό που συγκέντρωσε η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές είχε κάνει λόγο ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσω των συντεταγμένων διαδικασιών του κόμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση, επιχειρείται να καταγράφουν τα αιτία της ήττας και η κατεύθυνση που πρέπει να επιλέξει το κόμμα απο εδώ και στο εξής σε σχέση με τις συμμαχίες που θα πρέπει να συνάψει αλλά και σε σχέση με τον πολιτικό του προσανατολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση απόψεων για τους λόγους που οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ να λάβει 1,2% στις ευρωεκλογές, με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στον Ιούνιο καθώς όπως εκτιμούν στελέχη του κόμματος η διεξαγωγή του συνεδρίου θα μπορούσε να είναι εφικτή μέσα σε 15 μέρες απο τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

«Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που πρέπει να στηρίζεται στις Αριστερές ανανεωτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Βαγγέλης Ζορκάδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...