Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Πολύκαστρο λόγω πορείας προσφύγων (Βίντεο)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Πολύκαστρο λόγω πορείας προσφύγων (Βίντεο)

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 23/03/2016 – 14:37

poreia-prosfyges-polykastro

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου Κιλκίς αλλά και στο τελωνείο των Ευζώνων από δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προσφύγων που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων.

Η πρώτη ομάδα, περίπου 100 άτομα ξεκίνησε νωρίτερα από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Νέας Καβάλας του Κιλκίς, και απέκλεισε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές.

Η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς το τελωνείο των Ευζώνων και απέκλεισε την πρόσβαση σε αυτό σε όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων.

Στο μεταξύ, στην Ειδομένη επιστρέφουν ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες, ο «Ερυθρός Σταυρός
και η «Πράξις».

Η ηρεμία στον καταυλισμό δείχνει να επανέρχεται μετά τις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και την απόπειρα δύο ατόμων να αυτοπυρποληθούν.

Μέλη των Μη κυβερνητικών Οργανώσεων διένειμαν σάντουιτς σε πρόσφυγες και μετανάστες και ετοιμάζουν συσσίτιο. Τον καταυλισμό επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Αντρέας Ξανθός.

Στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης βρίσκονται κλινάμαξες του ΟΣΕ, στις οποίες πρόκειται να φιλοξενηθεί αριθμός προσφύγων.

Rain started again in #Idomeni. Few people still at the train tracks #refugeesGr pic.twitter.com/c4WmxEeWXz

— Lídia Pedro (@LidiaPedro9) 23 Μαρτίου 2016

Καθιστική διαμαρτυρία προσφύγων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ομάδα περίπου 30 ατόμων διαμαρτυρήθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την καθυστέρηση στη διανομή του δεκατιανού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Μέλλιο, για τη διανομή του δεκατιανού, δεν έχει ευθύνη το λιμάνι.

Στη συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούσαν να τους επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να σταλούν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για τις διαδικασίες κατάθεσης αιτημάτων ασύλου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...