Κόντρα Παρασκευόπουλου – Κουμουτσάκου για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Πέμπτη 26/05/2016 – 17:08Κόντρα Παρασκευόπουλου – Κουμουτσάκου για τη δικαιοσύνη Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκο Παρασκευόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε χθες τον αρμόδιο υπουργό ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί απαθής και αμέτοχος τη χειρότερη διοικητική κρίση και τον κάλεσε να διαλύσει τις σκιές. «Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπό ομηρία. Η κυβέρνηση κατόρθωσε να διαλύσει και τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Γιώργος  Κουμουτσάκος.
Σήμερα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος απάντησε στον Γιώργο Κουμουτσάκο και τις δηλώσεις του περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου υπουργού.
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος σε σημερινή του δήλωση επισημαίνει: «Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη “χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη”. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος όμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:
α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.
β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.
γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.
δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.
ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους- καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς.»
Η απάντηση του Κουμουτσάκου στον Παρασκευόπουλο
Στον υπουργό Δικαιοσύνης απάντησε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των πολύ σοβαρών ζητημάτων για τη λειτουργία και το πληγωμένο κύρος της Δικαιοσύνης, που ήδη θέσαμε», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «θα υποχρεωθεί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, όπου κατατίθεται σχετική επίκαιρη επερώτηση από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...