Κώστας Καραγκούνης: Εκχώρησαν για έναν αιώνα την περιουσία μας στους ξένους. Να τους πούμε και μπράβο!

Κυριακή 05/06/2016 – 17:02Η κυβέρνηση κατάφερε να εκχωρήσει το σύνολο της περιουσίας μας στους ξένους  σημειώνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ, Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS και στη Σοφία Λιακου και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ματαιώνει την ανάπτυξη για να διασώσει το πελατειακό του κράτος. Σχετικά με το χρέος  υποστηρίζει ότι έγινε πλέον πανηγυρικά “μη βιώσιμο” κι αυτό  λέγεται κραυγαλέα αποτυχία.
Πόσο θερμό βλέπετε το φθινόπωρο που έρχεται ; Ήδη ξεκινούν οι νέοι φόροι κι αρχίζει και η επιβολή του ΦΠΑ. Υπάρχει δικό σας πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κατάστασης;
Το θερμό φθινόπωρο αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και τη σταθερότητά του. Τη χώρα όμως την αφορά περισσότερο το γεγονός ότι οι ίδιοι οι δανειστές λένε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι η οικονομία αρχίζει να λυγίζει από την ύφεση που είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ενώ καιροφυλακτεί και ο κόφτης. Και η υπερ-φορολόγηση δημιουργεί πια ασφυξία παντού. Η δική μας πρόταση όχι απλά κερδίζει έδαφος συνεχώς, αλλά αναδεικνύεται ήδη ως η μόνη εναλλακτική λύση.
Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να τις ματαιώσει. Ακόμη και αυτές που ψήφισε τώρα τις υπονομεύει. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και ο ΣΥΡΖΑ για να διασώσει το πελατειακό του κράτος υπερφορολογεί τους πάντες και ματαιώνει την ανάπτυξη. Θυμίζω πού κατέληξε ο πρώην «παντοδύναμος» Γιώργος Παπανδρέου.
Στη συμφωνία υπήρξε από το κόμμα σας έντονη αντίδραση. Κατά τη γνώμη σας δεν είναι θετικό ότι άρχισε η συζήτηση για το χρέος;
Η συζήτηση για το χρέος δεν άρχισε τώρα. Άρχισε το Δεκέμβρη του 2012. Και τώρα η κυβέρνηση πήρε απλά μια αφηρημένη υπόσχεση ότι μετά από τρία χρόνια μπορεί να γίνουν κάποια από αυτά που μας είχαν υποσχεθεί πριν από τρία χρόνια!
Το μόνο που άλλαξε από τότε είναι ότι το χρέος μας έγινε πλέον πανηγυρικά «μη βιώσιμο» εξαιτίας της πολιτικής τους. Διαβάστε τις τρεις τελευταίες εκθέσεις βιωσιμότητας του ΔΝΤ. Το ότι η κυβέρνηση έβγαλε το χρέος από τη βιωσιμότητα δεν είναι επιτυχία. Κραυγαλέα αποτυχία λέγεται. Αυτό απλά σημαίνει για τον κόσμο πρόσθετα, επώδυνα βάρη και θυσίες, χωρίς αντίκρισμα.
Είναι σε εξέλιξη το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Αφού εσείς τις ξεκινήσατε  γιατί τόση αντίδραση στην πολιτική της κυβέρνησης;
Συγνώμη, κάνει η κυβέρνηση αποκρατικοποιήσεις; Με το ζόρι συμφώνησε σε αυτές που ξεκινήσαμε εμείς (Ελληνικό, Περιφερειακά Αεροδρόμια). Στην αρχή τις ματαίωσε, τώρα τις προσυπογράφει αλλά στην πράξη τις υπονομεύει. Κι έχει εκχωρήσει το σύνολο της περιουσίας στους ξένους για έναν αιώνα. Σας ακούγεται για επιτυχία αυτό; Τότε να τους πούμε και μπράβο!
Πώς μεταφράζεται η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για περιορισμό των δαπανών; Τι οφέλη θα έχει;
Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω περικοπής δαπανών στο δημόσιο. Επι δυόμιση χρόνια κάναμε πολλά, ξεκινήσαμε άλλα, όμως ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και πήρε πίσω τα περισσότερα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στον περιορισμό του σπάταλου κομματικού κράτους για να μειώσουμε φόρους και να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη.
Δημοσκοπικά είστε πρώτοι με διαφορά. Αντίθετα πέφτει ο Πάνος  Καμμένος. Αυτό σημαίνει κάτι;
Ο Πάνος Καμμένος φθίνει συνεχώς από εκλογική μάχη σε εκλογική μάχη από το Μάιο του 2012. Μετά το 2015 κατάφερε να εκπροσωπείται γιατί εμφανίστηκε σαν το δεξιό αντίβαρο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε τα σποτάκια με το τρένο. Τώρα πια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει για κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τον διώξει από την εξουσία και συνεπώς κανένα λόγο πολιτικής ύπαρξης δεν έχουν οι ΑΝΕΛ.
Εσείς τι θα θέλατε; Εκλογές και αυτοδυναμία ή θεωρείτε πιο σίγουρες τις πολιτικές συμμαχίες; Ασφαλώς και θέλουμε αυτοδυναμία. Αλλά είτε την πάρουμε είτε δεν την πάρουμε θα επιδιώξουμε συμμαχίες μετά τις εκλογές. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Αλλά συμμαχίες θα κάνουμε με πραγματικούς μεταρρυθμιστές και όχι με βαρίδια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...