Κ. Μίχαλος : Το ασφαλιστικό δεν λύνεται μόνο με αύξηση φόρων και εισφορών

Κ. Μίχαλος : Το ασφαλιστικό δεν λύνεται μόνο με αύξηση φόρων και εισφορών

Κατηγορία

phpanos
Τετάρτη 17/02/2016 – 16:28

Μίχαλος

Γ.Στασινός: Η κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό

Η πρόταση του ΕΒΕΑ για το ασφαλιστικό, βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)  Κωνσταντίνου Μίχαλου με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό. Η συνάντηση εντάσσεται  στο ευρύ πλαίσιο επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Μίχαλος,  με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων. Στόχος της συνάντησης η προώθηση των θέσεων του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου για μια νέα, ριζική, αξιόπιστη και αποτελεσματική διευθέτηση του ασφαλιστικού.

Παρουσιάστηκε η μελέτη των Επιμελητηρίων, η οποία σύμφωνα με το ΕΒΕΑ,  «αποτελεί μια πρόταση νέας αρχής, καθώς περιγράφει ένα τελείως νέο σύστημα που θα μπορούσε να αναβαπτίσει την αξιοπιστία του ασφαλιστικού συστήματος και να χτίσει από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους του». Όμως όπως τονίζεται για να πετύχει τον στόχο της,  πρέπει να ενσωματωθεί σε μια συνολική αναπτυξιακή πρόταση. Η προσέγγιση των Επιμελητηρίων  βάζει στο κάδρο, όχι μόνο τον κοινωνικό ρόλο των συντάξεων αλλά και την σχέση τους με την οικονομία, βάζοντάς τες στην «υπηρεσία της οικονομίας».

ο κ. Μίχαλος,  επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό «δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων αλλά αντίθετα πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του ΤΕΕ, ο κ. Στασινός τόνισε ότι οι επιστημονικοί φορείς, απαιτούν «την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, αφού βεβαίως, πρώτα δοθούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος». Η θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι ότι ακόμη και μετά τις βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης, «οι επιβαρύνσεις συνεχίζουν να είναι υπέρμετρες». Το ασφαλιστικό σύστημα και οι επιστημονικοί κλάδοι θεωρούν άνευ περιεχομένου τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ελάφρυνση μόνο κάποιων κατηγοριών μηχανικών και επιστημόνων και επιζητούν την προώθηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος που θα επιτρέπει τουλάχιστον την επαγγελματική τους επιβίωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...