Λαμπρή γιορτή στην Ι.Μ Μεγάλου Μετεώρου (Βίντεο και φωτο)

Λαμπρή γιορτή στην Ι.Μ Μεγάλου Μετεώρου (Βίντεο και φωτο)
Πλήθος Κόσμου ανήλθε στις κλίμακες τις πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  τις επονομαζούσης Μεγάλου Μετεώρου για την  Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Την  Τρίτη 5 Αυγολυστου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντος του Οικείου  Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. κ. Σεραφείμ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος  όπου τόνισε τη μεγάλη σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού για τη σωτηρία του κόσμου.

Εν συνεχεία τελέστηκε στον αύλειο χώρο της Μονής  η ακολουθία της  αρτοκλασίας  και η ευλογία των καρπών της γης.
Να σημειωθεί πως κατα τη διάρκεια του κεράσματος στο αρχονταρίκι ο Καθηγούμενος π. Νήφων προσέφερε ένα δώρο στον Άγιο Ελασσώνος, μία εικόνα την Παναγία την Μετεωρίτισσα αντίγραφο εικόνας που φυλάσσετε στο Μοναστήρι.

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 το πρωί, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλο. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Καθηγούμενοι των Ι.Μονων των Αγίων Μετεώρων Αρχιμ. Ισίδωρος (Ι.Μ. Βαρλαάμ), Αρχιμ. Πολύκαρπος (Ι.Μ.Αγ.Νικολάου Αναπαυσά), Αρχιμ. Δομέτιος (Ι.Μ.Αγ.Τριάδος) και ο Ηγούγενος της Ιεράς Μονής Μ. Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων, καθώς επίσης και άλλοι Ιερομόναχοι και Ιερείς.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή της Μεταμορφώσεως του Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού  λέγοντας χαρακτηριστικά » Η Μεταμόρφωση του Κυρίου Ήμών Ιησού Χριστού, θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες του εορτολογικού κύκλου των Δεσποτικών εορτών, ιδιαίτερα στην Ορθόδοξη Παράδοση, γιατί έχει μιαν άμεση αναφορά στην τελείωση και θέωση του ανθρώπου, που είναι και η εσχατολογική προοπτική της θείας Οικονομίας.
Τέλος να αναφερθεί πως  μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε τράπεζα στους φιλοξενούμενους.
Γράφτηκε από τον Αθανάσιο Τζάνη

Ομιλία Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...