Μάριο Ντράγκι έτοιμος για όλα!

 ΕΚΤ: Φτηνό χρήμα και μετά τον Μάρτιο… αν χρειαστεί

 Δεν χρειάζονται τώρα, αλλά όλα τα όπλα είναι στο τραπέζι, λένε στην Φρανκφούρτη!

 Δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη χαλάρωση, αυτή την στιγμή, αλλά σύμφωνα με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

 «Δεν υπάρχει ζήτημα όσον αφορά στη βούλησή μας να δράσουμε», επισήμανε  για να προσθέσει, πως «η ΕΚΤ θα είναι έτοιμη να δράσει, αν εντοπίσει επιδείνωση στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό». 

 Κατά την συνέντευξή τύπου που παραχώρησε ο Ιταλός τραπεζίτης, δήλωσε πως, «η νομισματική μας πολιτική είναι απόλυτα αποτελεσματική και βλέπουμε επίσης ότι υπάρχει σημαντική μείωση σε όλα τα επιτόκια. Αυτά τα χαμηλά επιτόκια αντανακλούν σε ένα βαθμό προσδοκίες συνέχισης της έκτακτης νομισματικής πολιτικής».

 Όπως έγινε γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο, δεν συζήτησε την επέκταση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού,  αφού όλα δείχνουν  πως είναι αποτελεσματικό και «είμαστε επικεντρωμένοι στην εφαρμογή του». Με τον κ. Ντράγκι να προσθέτει πως «Οι αλλαγές στις οικονομικές προβλέψεις δεν δικαιολογούν περαιτέρω δράση». 

 Παρά την ηρεμία, ο ίδιος επεσήμανε πως  το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων «θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο του 2017 και πέρα από αυτό το χρονικό σημείο εφόσον κριθεί απαραίτητο». Την ίδια στιγμή, τα επιτόκια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και αρκετά μετά το τέλος του προγράμματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...