Μέρκελ: Εφαρμογή του κράτους Δικαίου στη μεταχείριση των πραξικοπηματιών

Σάββατο 16/07/2016 – 19:11

Καταδίκασε η Άγνκελα Μέρκελ «την προσπάθεια τουρκικών στρατιωτικών μονάδων να ανατρέψουν δια της βίας την εκλεγμένη κυβέρνηση και τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας τους» ενω ζήτησε την εφαρμογή του κράτους Δικαίου στη μεταχείριση των υπευθύνων για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία,

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να μπει τώρα ένα τέλος στην αιματοχυσία: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μας οδηγεί η προσήλωσή μας στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στους θεσμούς της, στο κράτος Δικαίου και στην ελευθερία. Μας οδηγεί η αλληλεγγύη με όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση που είναι προσηλωμένες σε ακριβώς αυτές τις αξίες. Ειδικά στη διαχείριση των υπευθύνων γι’ αυτά τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας νύχτας, μπορεί και θα έπρεπε να αποδειχτεί το κράτος Δικαίου», τόνισε η καγκελάριος και ευχήθηκε στον τουρκικό λαό να επιστρέψει και πάλι η εσωτερική ειρήνη στη χώρα, μετά από τις τραυματικές εμπειρίες των τελευταίων ωρών.

«Είναι τραγικό ότι τόσο πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν αυτή την προσπάθεια πραξικοπήματος με τη ζωή τους. Η αιματοχυσία στην Τουρκία πρέπει τώρα να σταματήσει» συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό όλων εκείνων στην Τουρκία, οι οποίοι υπερασπίζονται την Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...