Μία Γερμανίδα βουλευτής στο Υπουργείο Οικονομικών

Μία Γερμανίδα βουλευτής στο Υπουργείο Οικονομικών

Κατηγορία

n.anastasiou
Δευτέρα 21/03/2016 – 20:00

βουλευτής

Συνάντηση Τσακαλώτου με την Γκέρτα Χάσελφελντ

Ο Οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση ήταν το επίκεντρο της συζήτησης, στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Γκέρτα Χάσελφελντ και τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ.

Με την Γερμανία να είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος δανειστής της χώρας, το μέλλον του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Γερμανική βουλή.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, κατά τη  διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, ο Υπουργός παρουσίασε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και τους ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης. Συζητήθηκαν, επίσης, οι επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας και στα κράτη μέλη της ΕΕ, με τον Υπουργό να επισημαίνει την ανθρωπιστική διάσταση και την ανάγκη η λύση να εξευρεθεί στο πλαίσιο της ΕΕ και στο πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...