Μαξίμου: Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τους καναλάρχες που πήραν άδεια;

«Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Ακόμα, οι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν: «Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια. Και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό:

1. Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια;

2. Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα;

3. Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων;

4. ΔΞ/ΔΑ;»

«Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα», καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Επίθεση Ν.Δ. στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του “νόμου Παππά” και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Ακόμα, προσθέτουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

Κριτική Κουτσούμπα σε Τσιπρα για τις τηλεοπτικές άδειες

«Παραμύθι εξαπάτησης, όπως και σε όλα τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας», χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ούτε τάξη πρόκειται να μπει, ούτε χτύπημα της διαπλοκής, ούτε όλα αυτά τα παραμύθια που αναμασά συνέχεια ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι «τα έσοδα από τη διαδικασία δεν πρόκειται να καταλήξουν στον λαό, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αφού θα περάσουν πρώτα από τον έλεγχο των Θεσμών».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι, «ο νόμος της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για όσους δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν χαθεί αρκετές θέσεις, σ’ αυτόν τον κλάδο, των ΜΜΕ, αλλά και σε άλλους κλάδους», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο διαγωνισμός και για να διαγραφούν οφειλές σε εργαζόμενους και δεδουλευμένα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Συνολικά πρόκειται για ένα τοπίο πολύ θολό, που θα οδηγήσει και οδηγεί ήδη σε νέα προβλήματα, αντί να ανοίγει το δρόμο για μια πιο αντικειμενική ενημέρωση, για μεγαλύτερη διαφάνεια, για να μπει μια υποτιθέμενη τάξη σ’ αυτή την ιστορία»

«Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση όταν ο πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε άλλος από τους υπουργούς προαναγγέλλει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η δικαιοσύνη θα πρέπει να παίξει το ρόλο της, είναι απαράδεκτο να γίνονται παρεμβάσεις, αν και εδώ που τα λέμε, πίσω από τις κάμερες και πίσω από πρωθυπουργικά γραφεία, πάντα γίνονται και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς για την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, ιδιαίτερα στη φετινή ΔΕΘ, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης, προτέινοντας παλιές, ξεπερασμένες οικονομικές συνταγές, που τις έχει ζήσει η χώρα, τις έχει ζήσει ο λαός μας και με προηγούμενους και με τους τωρινούς.

Το νέο παραγωγικό μοντέλο του Αλέξη Τσίπρα για παράδειγμα, οδηγεί σε απαλλαγές και στο εγχώριο και στο ξένο κεφάλαιο, φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για το λαό δίνει ή υπόσχεται ότι θα δώσει και κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...