Μελέτη για την έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα

Μελέτη για την έκθεση των παιδιών στο παθητικό κάπνισμα
Το 1/4 των παιδιών παρουσιάζει υψηλή έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, όπως προέκυψε από μελέτη που διενήργησε το Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής ευθύνης του (συνολικά 120 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού).

Οι μαθητές, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο, που σχεδιάστηκε και σταθμίστηκε από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αξιολογεί το πόσο πολύ τα παιδιά εκτίθονται στο παθητικό κάπνισμα.

Το αποτέλεσμα της μελέτης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους- γονείς, ιατρικό κόσμο, εκπαιδευτικούς, πολιτεία.

Τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με γονείς που καπνίζουν είναι 90% περισσότερο πιθανό ότι θα γίνουν και τα ίδια καπνιστές και να έχουν συνεπώς κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής λιγότερα, επισημαίνεται.

Η έκθεση των παιδιών στον καπνό, καταλήγουν, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου, να επιδεινώσει το άσθμα, να αυξήσει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου στα βρέφη, να αυξήσει την πιθανότητα ωτίτιδας, βρογχίτιδας, πνευμονίας, να αυξήσει την πιθανότητα προβλημάτων συμπεριφοράς και πολλά άλλα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...